Aktywne Wpisy
wilk633 +66
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Powiem tak - nie ma rzeczy której PiS by nie dał rady s-------ć.
Zatem co wiemy:
1. Nic nie było skonsultowane z NATO
2. UE była tylko poinformowana, nie było żadnych uzgodnień
3. Kaczyński wywołał do tablicy NATO bez żadnego pomysłu. Podejrzewam, że pomylił też NATO z ONZ
Pewnie znowu wszyscy są na tych gamoni wkurzeni, bo robią im pod górkę.
W dodatku:
1. Jeśli NATO niczego nie planowało to teraz muszą się tłumaczyć (znowu)
2. Jeśli planowało to Jarek spalił plany
Dopóki Kaczyński siedział w piwnicy to było znośnie, ale odpaliły mu się kompleksy względem brata i chciał powtórzyć jego „wyczyn” z Gruzji i wykreować się na bohatera. Nawet nie przygotował sobie żadnego planu wypowiedzi tylko palnął o jakiejś misji pokojowej bez pojęcia jak taka misja miałaby wyglądać
No geniusz, strateg XXI wieku
#bekazpisu #ukraina #wojna
Co nie zmienia faktu że być może stoimy przed niebywałą szansą na odepchnięcie Rosjan od naszych granic na bardzo długie lata, złamanie jej "potęgi" i imperialistycznych zachcianek oraz oraz na stworzenie buforu między nami a ruskimi w postaci wolnych państw Ukrainy i Białorusi działającymi na sposób europejski.
Na szczęście UE się w porę zczaiła i jak te przygłupy były jeszcze w pociągu, zaczęła sygnalizować, że nie mają mandatu do reprezentacji Unii.
NATO ma mniejsze doświadczenie z naszymi czempionami, więc nie zdążyło xd
@Heroina340: Oby tylko nas to g---o nie ochlapało przy okazji tej spektakularnej defekacji. Według mnie teraz już powinno się grać na zakończenie konfliktu zbrojnego i cisnąć dalej sankcjami. Szkoda ludzi, a ta wojna i tak się skończy tak jak się skończy. Ale nie będę mówił bo znowu zaczną mnie od onuc wyzywać XD
Do osiągnięcia tego celu NATO wykonuje podstawowe zadania w zakresie bezpieczeństwa:
wysyła swoje misje wojskowe do państw, na terytorium których toczy się konflikt zbrojny, celem zażegnania tego konfliktu
Wycofywanie się z wojny i sankcje jak najbardziej, pod warunkiem że europai świat dojrzały do tego i potrafią być konsekwentni w przestrzeganiu tych sankcji, bo obawiam się że dobrze jeszcze kurz nie opadnie po ostatniej b----e zrzuconej na Ukrainę, a zachód już będzie się z sankcji wycofywać.
A wyjść z Ukrainy może być ciężko,
i 5 zł za benzynę też się przypadkowo stanie, tydzień przed wyborami
Zdobywa punkty jak może, ale nie wzywał do wojny
@I_am_the_liquor: Mam nadzieję, że to będzie sport opozycji z narracją taką, jak wypowiedź OP-a.
@I_am_the_liquor: Kampania będzie w maju.
@GryzeKisiel: Moim zdaniem świadomy zabieg. Wytarł sobie mordę NATO żeby dać jakąś nadzieję Ukrainie. Wiedział że c---a zrobią a może go dobrze zapamiętają. A nuż będzie jakaś interwencja przypadkiem to sobie przypisze. A jak nie to powie że próbował namawiał.
Wykorzystał NATO do zbicia kapitału politycznego. Taka to menda.