Wpis z mikrobloga

Ciężko mi sobie wyobrazić wojne ktora przy tak napiętych sytuacjach kończy się... Dyplomatycznie. Ktoś musi stracic i pójść na kompromis. Boje sie ze jednak sie to rozszerzy, od tygodnia się nie wysypiam :(
#wojna
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MarianoaItaliano: nie ma opcji zeby weszla do ue. Zbyt duze koszty dla uni. W najlepszym wypadku zostanie państwem niezależnym a Rosja wezmie to co napisales. Pytanie tylko czy usa sie na to zgodzi, pakują w ukriane sporo hajsu.
  • Odpowiedz
@eskejper: usa ma w dupie krym czy republiki. Usa chce miec bufor miedzy rosja a granicami nato.
Wcale nie niemozliwe wydaje sie rozwiazanie typu NRD/RFN ale od dniepru
  • Odpowiedz
@damian-powazka98: zwyczajnie za duzo sie dzieje :( zakup mieszkania, nowy projekt dla nowego klienta i spotkanie w tej sprawie w czwartek (na ktore notabene musze się przygotować), duzo by wymieniac. Boje sie ze wezwa mnie do wojska, a mam 29 lat, nie tak sobie wyobrażałem późniejsze życie. #!$%@?.
  • Odpowiedz
@Allbis: Może i masz rację, ale sankcje jeszcze dobrze nie zadziałały, #!$%@? mogą mieć pełne magazyny wszystkiego, to trzeba poczekać trochę aż im ta gospodarka siądzie to im zmięknie rura. W międzyczasie Ukraina ma pełne wsparcie NATO i zaplecze wszelkiego sortu - od broni po żywność i leki.
  • Odpowiedz
@Allbis: czy ja wiem, ich wymagania zmalały, ciezko będzie im przejąć kijów a co dopiero umieć go kontrolować. Za duze koszty, za duze srodki. Chyba ze uda im sie zrobic koryarz na północy od wschodu z czym nadal mają problem
  • Odpowiedz
@eskejper: Nie panikuj bo jak faktycznie przyjdzie co do czego to obsrasz badeje i dopiero wtedy będzie problem. Tym bardziej jak masz ważne rzeczy to po pierwsze - zrób sobie przerwę od wykupu, nie ma innego portalu na którym jest większy przemiał różnych teorii, materiałów, newsów, fake newsów niż wykop. Nie dla każdego to działa dobrze, jak tu siedzieć to głównie żeby pośmieszkować.
  • Odpowiedz
to po pierwsze - zrób sobie przerwę od wykupu

@damian-powazka98: Wykop jak wykop, ale telewizja to jest przestawiona w tryb wojenny 24/7, zwłaszcza stacje informacyjne. Moja babcia trochę odjeżdżała z tą wojną to jej poleciłem żeby mniej oglądała TV i chyba trochę pomogło bo jak dzisiaj dzwoniła to nic o zapasach ani bankach nie mówiła :D
  • Odpowiedz
@damian-powazka98: Ja staram się nie oglądać nałogowo - znaczy się tyle co z rodzicami przy obiedzie albo jakiś teleturniej ale tak generalnie to od covida nie oglądam namiętnie telewizji informacyjnej, a kiedyś potrafiłem całe pasmo dzienników i publicystyki obejrzeć :D
  • Odpowiedz