Aktywne Wpisy

SzycheU +259
Wróciłem właśnie z badania bolącego jądra o którym informowałem w tym wpisie https://wykop.pl/wpis/73512965/za-tydzien-ide-do-urologa-sprawdzic-czemu-mnie-jaj
Nie spodziewałem się, że tyle osób to będzie obchodzić xD Ta strona jest niesamowita 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Jak widać na zdjęciu karty, którą otrzymałem wszystko jest w porządku. Było robione usg nerek, jajek i okolicy i wszystko jest w normie.
Skąd więc ból? Lekarz stwierdził, że wynika to z obciążenia dolnej części kręgosłupa
Nie spodziewałem się, że tyle osób to będzie obchodzić xD Ta strona jest niesamowita 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Jak widać na zdjęciu karty, którą otrzymałem wszystko jest w porządku. Było robione usg nerek, jajek i okolicy i wszystko jest w normie.
Skąd więc ból? Lekarz stwierdził, że wynika to z obciążenia dolnej części kręgosłupa

Larsberg +9

Przecież to co Polacy robili Ukraińcom w Małopolsce wschodniej to analogiczne zbrodnie do tego co robią teraz Rosjanie.
Polacy pacyfikowali ukraińskie wsie, mordowali niewinnych chłopów, niszczyli ich domy i zapasy żywności a wszystko po to żeby wymazać ukraińską tożsamość narodową i zwalczyć ich dążenia narodowościowe.
Cynizm i nikczemność Polaków na tym się nie kończyła bo w swojej perfidii tak się zapędzili że nie uszanowali nawet sfery sacrum. Mimo bliskości religijnej Polacy zburzyli Ukraińcom ponad 100 cerkwi by jeszcze dobitniej poniżyć Ukraińców.
Kiedy pacyfikacja Małopolski wschodniej i akcje rewindykacyjne będą nauczane na lekcjach historii? Póki co Polacy potrafią jedynie robić z siebie ofiary, oczekiwać przeprosin za Katyń, za Wołyń a przyznanie się do własnych zbrodniczych działalności kiedy nastąpi?
#historia #wojna #ukraina #rosja
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@LazyInitializationException: To ilu tych chłopów zginęło w ramach pacyfikacji Małopolski Wschodniej?
Więcej wiadomo na temat polskich obozów jenieckich w Strzałkowie, Brześciu, Wadowicach i Dąbiu gdzie Polacy doprowadzili do śmierci 20 tysięcy Ukraińców.
Generalnie Twoje założenie jest upośledzone z pewnego powodu, mianowicie pomijasz pewien kontekst, a jest nim sytuacja ogólnie mniejszości w II Rzeczpospolitej. Prawda jest taka, że jeżeli postawisz sobie tezę (czego historyk nie powinien robić) odnośnie mniejszości w II
Mniejszości narodowe w polityce rządów polskich w latach 1921-1926.
https://bazhum.muzhp.pl/media/files/Przeglad_Historyczny/Przeglad_Historyczny-r1976-t67-n4/Przeglad_Historyczny-r1976-t67-n4-s593-616/Przeglad_Historyczny-r1976-t67-n4-s593-616.pdf
Oczywiście była to też zbrodnia jaka zrobili Polacy i to nie jest usprawiedliwienie że skoro Ukrainiec ci kogoś zabił to czas żeby #!$%@? ukraińskie niewinne dziecko.
Ale mimo wszystko inna sytuacja zbrodnie w reakcji na inne zbrodnie na nas niż życie w spokoju i nagła
Komentarz usunięty przez autora
@Kantar: @LazyInitializationException:
Nie wiem, jaki sens ma porównywanie międzywojennej Polski do obecnych czasów. OKEJ świat jest schematyczny, ale kur... pamiętajmy, że Polska po 123 latach odzyskała niepodległość, a do 1923 roku musiała walczyć o swoje granicę. Dodatkowo powszechna bieda itp. itd.
Na to wszystko nałóżmy, że 30% kraju to