Wpis z mikrobloga

Wiadomości z ISS - Simple World

Rakieta Simple Moon Basic poskładana i gotowa do drogi na księżyc i z powrotem. Trzej dzielni kerbalonauci sprawdzają jeszcze czy wszystkie moduły działają jak należy, ale wszystko zdaje się działać poprawnie.

Podczas dokowania poszczególnych elementów na stacji ISS nastąpił wybuch. Jedna z zaślepek portów dokujących, po odczepieniu uderzyła w lądownik, jednak nie wykryto żadnej groźnej usterki zagrażającej całej misji.

Cztery moduły rakiety od prawej:

- Główny napęd, do księżyca i na ziemię

- Kapsuła do domu

- Lądownik

- Dodatkowy silnik hamujący do lądownika

--------------------------

Przy dokowaniu na stacji ISS odkryłem jak bardzo liczba części stacji przytłacza mój komputer. Na liczniku 2 metry na sekundę, a odległość do stacji co sekundę zmniejsza się o 0,3 metry. Taki pokaz zdjęć, że teraz boje się przenieść jednego z Kerbali na stacje.
Pobierz traceur07 - Wiadomości z ISS - Simple World

Rakieta Simple Moon Basic poskładana i...
źródło: comment_Uh3xMZ8F0riAzTH177179oMPhHj3rKKG.jpg
  • 10
@Lysy_i_slepy: W miarę możliwości staram się odwzorować realne założenia misji kosmicznych.

@jestem_anonimowy: zmieniłem, dzięki za czujność.

@Broken: grasz w karierę? Spróbuj na początku wynosić na orbitę proste i lekkie rzeczy. Większe przyjdą z czasem. Na początku też robiłem błędy że starałem się upchać jak najwięcej, ale nie tędy droga.
@Broken: Nigdy nie korzystałem, obejrzałem trochę filmików ale projekty innych ludzi wydały mi się brzydkie i niepraktyczne. Po kilku moich brzydkich projektach złapałem rytm :)

Polecam obejrzeć animacje nasa z różnych misji i oczywiście wklejać screeny swoich projektów i problemów na mirka. Podopwiemy
@Broken: orbita na minimum 75 tys kilometrów. Najlepiej na początku przekrzywiać rakietę dopiero pod koniec drugiej strefy atmosfery. Goo brać tylko jedno. Żaden przyrząd do badań nie jest Ci potrzebny w liczbie większej niż jeden.