Wpis z mikrobloga

Co jest z nimi nie tak?

@Kosmiczny_pies_Kazak: Kwestia mentalnosci. Tego nie zmienisz "ot tak". To takie "polactwo" tylko ze w skali makro.

Ja jestem najlepszy, najwiekszy a inni maja mi sluzyc. Pokolenia przez lata karmione ze tylko rasija sie liczy. Tylko ona jest najlepsza a zgnily zachod jest be i sie na biedna rasije uwzial. Korzystamy z tego co zachod oferuje ale to my jestesmy najlepsi i zawsze mamy racje.

Takie
@Kosmiczny_pies_Kazak: tak jak koledzy wyżej piszą. Raz, że inna cywilizacja, gdzie propaganda jest przeolbrzymia, ciągły nacisk na walke z zachodem, narracja z zimnej wojny trwa już ponad pół wieku, różne wojny co kilka lat, uważają się za mocarstwo obok USA i Chin, myślą że powinni mieć takie same wpływy.
Ci ludzie niestety są wyprani, choć czasem wydaje się że to normalnym człowiek jak inni. Nawet u nas czasem wydaje Ci się,
@Kosmiczny_pies_Kazak: Rosja to taka trochę Karyna wśród narodów świata. Karyna, która chciałaby się dostać na "zachodnie" salony i żyć w zachodnim stylu, więc zakłada - jej zdaniem - najlepsze ciuchy jakie ma w szafie, robi sobie przesadny makijaż i idzie w towarzycho. Tyle, że kiedy ktoś zwróci jej uwagę, że czerwonego wina nie zagryza się ogórkiem, to co wisi na ścianie to Pollock, a nie, że komuś rozlała się farba, a