Aktywne Wpisy

PeeJay +483
TLDR: OP TO PEDAU
Pewnie się zastanawiasz, czemu Cię wołam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
5 lat temu zaplusowałeś/aś mój wpis dotyczący powiadomienia, które dostałem w Messengerze. Zostałem ostrzeżony, że jeśli nie zaktualizuję appki w ciągu 1859 dni, to przestanie działać. Jako że zmieniałem akurat telefon, to chciałem sprawdzić czy to prawda.
No i niestety nie potrafię zlokalizować tego telefonu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
W
Pewnie się zastanawiasz, czemu Cię wołam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
5 lat temu zaplusowałeś/aś mój wpis dotyczący powiadomienia, które dostałem w Messengerze. Zostałem ostrzeżony, że jeśli nie zaktualizuję appki w ciągu 1859 dni, to przestanie działać. Jako że zmieniałem akurat telefon, to chciałem sprawdzić czy to prawda.
No i niestety nie potrafię zlokalizować tego telefonu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
W
mati1990 +13
czemu całkiem sprawne rózowe się tak psują? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
to mogla by być całkiem fajna różowa
uprzedzam sam z tuszą walczę, potrafiłem zrzucić 136 na 82, po wypadku skoczyłem na 94 ale wracam do #!$%@? i powrót na 80 przy 186cm
#rozowepaski #podrywajzwykopem #tinder #mirekszukazony
to mogla by być całkiem fajna różowa
uprzedzam sam z tuszą walczę, potrafiłem zrzucić 136 na 82, po wypadku skoczyłem na 94 ale wracam do #!$%@? i powrót na 80 przy 186cm
#rozowepaski #podrywajzwykopem #tinder #mirekszukazony

https://allegro.pl/oferta/zestaw-gitara-elektryczna-wzmacniacz-gratisy-8903514113
Nada się żeby zobaczyć czy mi się w ogóle spodoba? Nie wiem. Naszło mnie żeby nauczyć się grać na gitarze elektrycznej. Przy okazji. Polecicie mi jakiś kurs internetowy?
@Necrosadist: @karczochh: Moim zdaniem jednak lepiej mieć od razu jakiś wzmacniacz, choćby piździk Peveya Rage, cokolwiek, ale żeby był przester i uczyć się poprawnej techniki tłumienia.
@GhostTrick: @karczochh: Miesiąc temu kupiłem gitarę elektryczną właśnie z takim nastawieniem - po prostu nic o tym nie wiedząc chciałem nauczyć się grać. Póki co uczę się ciągle podstawowych chwytów i ich zmiany żeby nie tłumić innych strun, w zasadzie na tym się zatrzymałem, dwa dni
@aarahon: W żadnym wypadku nie krytykuję twojego podejścia. Najważniejsze to grać, najlepiej codziennie choćby trochę, ale grać, nawet na sznurku zaczepionym na kij od miotły. Cokolwiek, byle
@GhostTrick: Czyli twierdzisz że łapiąc z marszu chwyt E-dur mogą mi wybrzmiewać struny E, A, reszta jest tłumiona bo jednym palcem naciskam dwie, trzy struny i to jest ok? Może ja jestem głupi
Przedstawiłem swoją perspektywę, każdy ma inne podejście, do którego masz święte prawo. Nie miałem ochoty się z Tobą kłócić, wydajesz się jakoś niepotrzebnie agresywny
@GhostTrick: Wystarczająco głośno by słyszeć czy trafia się w struny czy nie. W zasadzie to co kupiłem jest i tak za głośne dla mnie. Poza tym co mam grać jak nie umiem łapać akordów? Do nauki tego wzmacniacz nie jest potrzebny.
@aarahon: oj ty trollu :D
@aarahon: nie mów nikomu, ale ja swój bas podpinam do wzmacniacza gitarowego i nic złego się nie dzieje. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Lemmy Kilmister przez większość swojej kariery grał na Marshallu Super Bass, który od Marshalla Super Lead różni się dosłownie kilkoma kondensatorami i rezystorami w sekcji preampu. Bodaj najistotniejszą różnicą jest to, że Super Lead miał wpięty kondensator, działający jak filtr górnoprzepustowy, który przepuszczał więcej wysokich częstotliwości, ale w praktyce i tak działało to na niskich głośnościach, więc