Wpis z mikrobloga

Mam plotki, ale nie chcę tu być uznany za onuca, więc na mikro. Orientuje się ktoś czy to prawda, że wojskowi mówią o tym by "być gotowym" i wysyłają takie komunikaty do rodzin? Trochę mnie to niepokoi przyznam, a to może zrobić problem. Ponoć rodziny wojskowych są "spakowane". Nie wiem co z tym zrobić, co o tym myśleć. #wojsko #wojna #ukraina #rosja #polska #europa #polityka
  • 16
@zwora: jeżeli ten szwagier opowiada teraz cokolwiek co się dzieje u niego w pracy to jest debilem i powinna ta koleżanka do SKW zadzwonić, a jeżeli #!$%@? takie głupoty i straszy dodatkowo ludzi to SKW samo powinno do niego przyjść xD
@zwora spoko, to samo działo się na początku covida. Nagle co 2 osoba miała znajomego w służbach, sanepidzie, wojsku i policji. Skutek był taki, że ludzie uwierzyli i zaczęli masowo wykupować towary. Tak samo niedawno rzucili się na bankomaty. Zwykla dezinformacja. Szkodliwa
@zwora: mam znajomego kaprala i nic takiego nie mówił. Mówił, że wszystko się może wydarzyć, ale to było pierwszego czy tam drugiego dnia inwazji.

Takie gadanie by być soamkeanym traktowałbym w kategorii siania paniki ergo ruskie onuce.