Aktywne Wpisy
mookie +53
Tak się żyje powoli na tej wsi, gdy ma się kredyt.
Mini ratka 3500 PLN z czego kapitał stoi praktycznie w miejscu, więc mieszkanie się nie spłaca tak jak obiecali wykopowi fliperzy i handlarze betonu. Jak doliczyć opłaty za to mieszkanie ~800 PLN, to wyjdzie że trzeba wywalić 4300 PLN/msc by móc mieszkać. Pomijam już to, że wyprztykali się wcześniej z oszczędności życia na wkład własny i wykończenie.
Czyli wychodzi na to,
Mini ratka 3500 PLN z czego kapitał stoi praktycznie w miejscu, więc mieszkanie się nie spłaca tak jak obiecali wykopowi fliperzy i handlarze betonu. Jak doliczyć opłaty za to mieszkanie ~800 PLN, to wyjdzie że trzeba wywalić 4300 PLN/msc by móc mieszkać. Pomijam już to, że wyprztykali się wcześniej z oszczędności życia na wkład własny i wykończenie.
Czyli wychodzi na to,
niewiemjakiwybrac +407
W poprzednich edycjach czytałam (i Wy zapewne też) masę relacji z otwierania przesyłek i ludziom nie jest miło otrzymywać drukowany list.
Ideą wykopoczty zawsze było i będzie pisanie listów, a nie drukowanie ich bo to nie są maile. Ogarnijcie się, weźcie długopisy w łapę i napiszcie, to co macie napisać, pokażcie że przykładacie się do prezentu, a nie że podchodzicie do tego "meh a co tam, jestem leniem i mam w dupie to wydrukuje".
Komentarz usunięty przez autora
@ZmutowanaFrytkownica: to się postaraj
Komentarz usunięty przez autora
( ͡º ͜ʖ ͡º)
#partyjnapaczka #kiciochkomunista
@limak87: to się postara i napisze drukowanymi.
@ZmutowanaFrytkownica: postarałbyś się i napisałbyś ładnie. Brzydkie pismo to jak dla mnie wymówka.
@duskhorizon: jasne że są takie sytuacje ale większość jednak wybiera opcje Word'a z lenistwa.
@Svetlan: nie o Ciebie, wiele było takich wpisów i pytań.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@limak87
@ZmutowanaFrytkownica:
Mam okropny charakter pisma, tak okropny, ze zacząłem się uczyć japońskiego, bo od zawsze piszę krzaczkami.
Co nie zmienia faktu, że jak człowiek chce to napisze czytelnie, bo to jest możliwe.
Wystarczy po prostu pisać wolno(czasem bardzo wolno) i dokładnie,
Oczywiście, wymaga to włożenia w pisanie pewnej cierpliwości no, a że nie każdemu się chce to wymyśla durne usprawiedliwienie w postaci:
"brzydko piszę" zamiast zwyczajnie " nie chce
@Boomkin: dlatego też nie biorę w niej udziału ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kicioch: Ja mam tylko nadzieje, ze tych wydrukowanych listow zrobionych na odwal sie bedzie znacznie, mniej niz tych pisanych recznie.
@issa_: