Wpis z mikrobloga

@statystyczny_yt: Spokojnie, u pośredników i tak bedzie napisane "dobry dojazd do centrum", "do centrum 15 min" i inne bzdury.
Mowi sie ze wzgorza krzeslawickie są na koncu swiata. Morcinka jest na obrzezach konca swiata... Juz lepiej chyba Wieliczke wybrac.
  • Odpowiedz
@spaedesz: to jest super okolica poza tym, że nie ma tam żadnego sklepu i komunikacja MPK jest szczątkowa - poza tym w sumie same plusy. Zielono, chodniki, brak korków, wylotówka za miasto, wjazd do Huty bez korków, na Piastów dwa kroki (noooo dwadzieścia ( ͡° ͜ʖ ͡°))

jak ktoś chce mieszkać tuż pod miastem to imho najlepszy kierunek bo Michałowice, Niepołomice, Zabierzów i Wieliczka dawno spalone
  • Odpowiedz
@powaznyczlowiek: Niepołomice spalone? Sory, ale tam masz praktycznie 4 drogi dojazdowe - autostrada, igołomska, stary dojazd przez grabie do niepołomic i krajówka wzdłuż a4. Imo jedno z lepszych miejsc blisko Krakowa z doskonałym dojazdem do miasta. No i alternatywnie zawsze można jechać rowerem po płaskiej trasie bez większych trudów nawet dla niewprawionego rowerzysty.
  • Odpowiedz
@kone: a potem korki w Hucie, korki w Prokocimiu, korki w Płaszowie, korki na Zakopiance albo kilkanaście kilometrów rowerem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Niepołomice to fajne miejsce i prawdopodobnie jedna z lepszych społeczności w okolicy Krakowa ale mieszkać tam po to żeby codziennie dojeżdżać do miasta to trzeba mieć sporo fantazji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@powaznyczlowiek: korki w hucie aktualnie są przez remonty (tory jp2, klasztorna). Wcześniej przed obecnym remontem od strony huty, półłanki wjeżdżało sie całkiem sprawnie. Jasne później lipska się trochę korkuje, ale gdzie Kraków w głąb miasta nie ma korków.

Zresztą, jak tam przy starej cegielni budują się bloki i to takiego inwestora jak atal, to zaraz zaczną powstawać kolejne bloki i już ten wjazd od zesławic będzie #!$%@?
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kone: stary ja mieszkam w tym mieście 30 lat i regularnie jeżdżę na Sandomierz więc doskonale wiem od ilu lat Igołomska jest #!$%@? i jak się tamtędy jeździ ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A wyjazd z Zeslawic będzie super właśnie przez ten węzeł który tam powstaje
  • Odpowiedz
@powaznyczlowiek: No może jeździliśmy tą trasą w innych godzinach. Ja często jeżdżę do garażu na igołomskiej i nigdy nie miałem problemów z dojazdem ani korków. Ale może to kwestia godzin. Oczywiście w ostatnim czasie wjazd od jp2 czy od igolomskiej do al. solidarnosci jest dramatyczny. Ale jeszcze nie tak dawno imo tragedii nie było
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Skalcik: nie wiem po co te interpolacje jak są w necie rozrysowane plany tej drogi i widać na nich ogromny węzeł łączący S7 i S52 przy zbiornikach wodnych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz