Aktywne Wpisy
balticporter +1080
Ten remiks „The Sound Of Silence” co puszczają ostatnio w radiu, to powinien zostać zakazany, a autor i rozgłośnie postawione przed Trybunałem w Hadze za zbrodnie przeciwko ludzkości ლ(ಠ_ಠ ლ)
#zalesie
#zalesie
Mrbimbek +357
Dwa lata temu pomagałem uchodźcom z Ukrainy którzy z jedną walizką uciekali przed wojną, była w tym rodzina z którą kontakt miałem chwilę dłużej, trzy dziewczyny z matką i dwójka dzieci, pomagałem im szukać pracy, tłumaczyć dokumenty, pomagałem w urzędach. Jedna z dziewczyn dziś się odezwała, wrócili na Ukrainę a kilka dni temu urodziła syna, przez to jak im pomogłem w najcięższym dla nich czasie nazwała syna moim imieniem, taka drobnostka a
Wygląda na to, że cały świat solidarnie uznał, że poświęcenie życia ukraińskich mężczyzn to mniejsze zło niż osłabienie sił Ukrainy lub interwencja i eskalacja konfliktu. Wyznawcy brutalnej i brunatnej teorii o niższej wartości życia mężczyzny mają rację. Wyświechtane slogany „mężczyźni mogą płakać”, „patriarchat krzywdzi też mężczyzn” i „toksyczna męskość” choć brzmią ładnie, bez realnego działania nie zmieniają nic w kwestii dyskryminacji mężczyzn. Dlatego ważna jest praca u podstaw, walka z mizoandrią, zinternalizowaną mizoandrią i gender empathy gap.
#ukraina #wojna #dyskryminacjamezczyzn #prawamezczyzn #mizoandria
Po tym poznajemy ludzi cywilizowanych, że nie dają się ponieść instynktom i starają się poskromić swoją zwierzęcą naturę. Mechanizmami ewolucyjnymi można wytłumaczyć wiele obrzydliwych rzeczy. Bezdzietne kobiety dzięki walce feministek nie są już pariasami, tak samo powinni być traktowani mężczyźni, którzy szanują swoje życie.
Okropny sposób myślenia. Gwałty, pobicia, kradzieże, zabójstwa czy niewolnictwo też byś w ten sposób opisywał? Jako ludzie mamy ogromną władzę nad swoimi najprostszymi instynktami dzięki rozumowi, więc nic nie staje na przeszkodzie żeby nie poddawać się brutalnym prawom natury, która zresztą sama nie nadąża za tym co
A przez mizoandystę Zełenskiego sporo ucieczek było organizowanych na darmo, bo i tak kończyły się zawróceniem.
Właśnie chciałbym poznać ten powód, dla którego kobiety mają pierwszeństwo przed mężczyznami. Czy chodzi o mizoandrię usprawiedliwianą tym, że włochata małpa wyewoluowała w małpę bez włosów?
Co do porównywania gwałtu (czy niewoli, której przyznam, że nie uwzględniłem w rozważaniach) do śmierci. Generalnie nie powinien nikt tego robić. To jest absurdalne. Ale poczułem się trochę zmuszony do pisania o tym przez ciebie. Główna rzecz jaką
Jasne, zgadzam się
I jaki to powód?
Mniej więcej jak rozumiem, twój argument jest: nie można uratować wszystkich ergo należy uratować osoby z pochwą oraz te, które z takiej pochwy wyszły wystarczająco niedawno. Tak? No to ta implikacja jest fałszywa, z założenia nie wynika teza.
Skoro nie możemy uratować
Przed rakietą balistyczną krótkiego zasięgu czy zwykłym karabinem szturmowym zdolność do obrony dziecka jest mniej-więcej porównywalna do zdolności do obrony dorosłego. Atak współczesnego wojska to nie walka wręcz, żeby dorosły miał spora przewagę.
Mężczyźni też mogą się zajmować dziećmi.
Ad hominem. I pisze się "realiów".
No najlepiej jakby nikt nie szedł. A jak ktoś musi (dlaczego), to dlaczego ten a ten a nie inny?
A kto się zajmie ludźmi z poza wymienionych grup? Czemu nie napisać prościej, że ktoś się
Od tego zaczyna się zmiana, im więcej osób uda się przekonać do słuszności czy skuteczności danego rozwiązania, tym większa szansa na jego implementację. Zwłaszcza, że już teraz osób którym obecny stan się nie podoba jest nieporównywalnie więcej niż tylko nas dwóch.