Aktywne Wpisy
Kogo teraz stać na 3-4 dzieci? Z moich znajomych to są ustawieni lekarze, deweloperzy, albo właściciele super prosperujących firm. Wakacje w Egipcie kosztują teraz minimum 20 przy 2+3, a jak chcemy pokazać coś ciekawszego typu Kenia to wakacje kosztują 30-40 Zajęcia sportowe w klubie to spoko cena, ja płacę 200 zł, z tym że x3. Kolonie 3k co daje 9k za tròjke. Wycieczka na narty w Alpy 30. Lekcje śpiewu
megaras +1
Budżet do 5000zł - ekspres chciałbym kupić nowy, ewentualnie jakiś poserwisowy z ogarniętego źródła, bo nie chcę bawić się w przeglądanie OLX itp.
Ekspres używany w domu +/- 4 - 6 kaw dziennie (espresso/mleczne 50/50) plus przy okazji imprezy dobrze żeby był w stanie zrobić kilka kaw pod rząd we miarę sensownym czasie.
Jak najmniej zachodu z czyszczeniem i serwisowaniem - im więcej będę mógł zrobić przy nim samodzielnie bez oddawania do serwisu tym lepiej.
Zastanawiam się nad:
Siemens EQ.6 plus s300 - nie wiem czy opłaca się dopłacić do niego względem s100 czy np. może dopłacić do s500?
De'Longhi ECAM 23.460 - w rodzinie mam dwa ECAM 23.420 i ekspres mi się podoba jeśli chodzi o obsługę i pojemnik na wodę wyciągany od przodu, a 23.460 wydaje się być nowszą wersją.
Jura E8 - mam Jure w biurze, kawę robi świetną, jest bezproblemowy, ale nie wiem czy to nie za dużo na moje domowe potrzeby bo prawdopodobnie lekko przekroczy budżet. Trochę też przeraża mnie jego serwisowanie.
#ekspresdokawy #ekspres #kawa #kiciochpyta
@Kulek1981: Z ciekawości, masz jakiś sklep, gdzie można wyrwać tą Jure za te 4k ? Wszystkie oferty jakie wypluwa mi google/ceneo to +/- 5000zł.
https://allegro.pl/oferta/jura-ena-8-nordic-white-23-vat-11914999377
Brałem od nich ekspres, polecam sklep, taki niby outlet, ale jest faktura VAT i gwarancja producenta.
Obejrzyj ich wszystkie ekspresy, może coś znajdziesz ciekawego dla siebie.