Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@willyfog: oh no it's this thread again. Idź w-----ć lepę na dziąsło jakiejś uciekającej przed wojną kobiecie i jej dzieciom, bo Wołyń 80 lat temu. Polska Chrystus narodow, nigdy nikogo nie mordował. Dajcie spokój
  • Odpowiedz
  • 0
Trzeba pomagać, ale nie można zapominać. Pomników się nie pozbędą bo to ich "tatuś". Przy filmiku z przygotowanego kijowa bodajże widziałem nawet czołg, który miał flagę bandery obok flagi Ukrainy :)
  • Odpowiedz
Sprawa wałkowana od wczoraj. Ukraina to sztuczne państwo bez historii, istnieje od 24 sierpnia 1991 więc wszystkie mordy do tego okresu nie istnieją. Nie było czasu na jakieś refleksje na temat Wołynia bo po prostu nie było xD Można p-------ć o Katyniu ale b--ń boże nic o Wołyniu bo onuca detected i to było dawno i w ogóle j---ć historię. Katyń tak! Wołyń nie!
  • Odpowiedz
@willyfog:
Strzelam, że to odpowiedź na ruską propagandę, która twierdzi, że Ukraina w Donbasie zamordowała 10 tys. Rosjan od 2014 roku. Tak więc najpierw potwierdź (udowodnij) ruskie liczby a potem się czepiaj.
  • Odpowiedz
@PanBulibu: xDDD Tylko tokarczukowa i inne s---------e lewackie pomioty mogą rozliczać polaków za 4 pokolenia wstecz, ale innych narodów się to nie tyczy wiadomix xDDD
  • Odpowiedz
@willyfog: Przynajmniej będzie poważny argument w rozmowach by odgórnie, administracyjnie ze stron Ukrainy, wywalić kult Bandery i przemienić go w pamięć o miejscach kaźni. Tak by ludzie się nauczyli że metody Bandery to metody rosyjskie. Jest szansa że władze Ukraińskie w końcu zrozumieją o co nam chodzi.
  • Odpowiedz
@willyfog: Bo nie mordowali. Przeprowadzali specjalną operację depolonizacyjną.

Jak bardzo chcę Ukraińcom dzisiaj pomóc i nie chcę rozpamiętywać banderyzmu sprzed 80 lat, to jednak Zełeński niech się nie odrywa i puszcza kłamstw prosto w świat.
  • Odpowiedz
Może głupi jestem, ale wczoraj we wpisie też kolega pisał, że się „odkleił” prezydent. Mówisz, że nie widziałeś wpisu z wczoraj, co za przypadek XD
  • Odpowiedz
  • 0
@PanBulibu: tu nie chodzi o tłumaczenie tylko zakłamywanie faktów. Musimy pamiętać o tym co się wydarzyło w przeszłości, ale nie możemy odmówić pomocy.
  • Odpowiedz
@Conscribo: Znam przeszłość, rodzice mojej matki pochodzili z przedwojennego polskiego Lwowa i od nich, wywalonych przez sowietów na bruk i wywiezionych za Ural do obozu słyszałem, że "nie mamy prawa winić przyszłych pokoleń za czyny pokoleń przeszłych bo to prowadzi do wojen i nienawiści".

Wiem co było na Wołyniu, znam historię tych zbrodni - ale jeśli teraz pozostaniemy obojętni na cierpienie uchodźców albo się do niego przyczynimy również
  • Odpowiedz
  • 1
@PanBulibu: dlatego mówię, należy pomagać im w tym ciężkim okresie, ale nie wolno zapominać o historii i o tym że na Ukarainie jest ciągle masa osób traktująca Banderę jako bohatera narodowego.
  • Odpowiedz