Wpis z mikrobloga

Moralność ateistyczna, czyli jak żyć w świecie bez boga

W dyskusjach pomiędzy wierzącymi i ateistami często pojawia się zarzut: bez boga nie ma dobra, więc nie ma moralności, więc ateiści nie mogą być moralni. Uważam i postaram się udowodnić, że życie w świecie bez absolutnych obowiązków moralnych jest nie tylko możliwe, ale też doskonalsze.

@Szybkowolny, @Zaratusztra, @merytorycznie_niepoprawny, @fir3fly, @daniel_w, @oskark: plusowaliście to wołam :)

#filozofia #ateizm #religia #przemyslenia #jakzyc #kultura #mikroreklama
  • 3
  • Odpowiedz
@Wykopowy_Ekspert: tia. Zdradzę ci sekret: ateiści =/= komuniści. Poza tym przed komentowaniem tekstu warto go jednak przeczytać, chociaż w twoim przypadku nieprzeczytanie tego o czym się próbujesz wypowiedzieć jakoś mnie nie dziwi.
  • Odpowiedz
przejrzałem, totalnie nic nowego, owszem widać że myślisz, ale tam nie ma nic nowego i tu jest problem, przemyślenia mega banalne a konkluzja katastroficznie głupia... odrzućmy boga to będzie żyło się lepiej... napisałem ci dlaczego nie... za dużo psychopatów, debili, naiwnych itd

to tak samo jak odrzuciłeś komunizm w tym tekśćie bo widzisz, że ludzie pragną róznorodności... chociaz wcale nie wszyscy i dla wielu komunizm bylby idealny... ale ludzie się różnią... i
  • Odpowiedz