Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@masterix: jak byłem w Anglii znalazłem mjezkznaie na allegro a potem poszukałem go na google. Dogadałem się z właścicielem.

Ktoś inny ostatnio pisal że bierze na 2 tyg mieszkanie na airbnb albo bookiing a potem dogaduje się z właścicielem.
@masterix: wynajmowalem tak kilka razy mieszkania przez airbnb, maja od juz na pewno ponad roku opcje "wynajmy miesieczne" i stawka za dzien wychodzi sporo nizej niz normalnie. Na 1-3 miesiecy czegos "normalnie" ciezko bedzie znalezc, ale mozesz probowac - idealista.es to najwieksza strona z ogloszeniami.
@masterix: i raczej bedzie ciezko na krocej, generalnie w Hiszpanii jest wieksza niepewnosc w wynajmie mieszkan niz w Polsce, standardem jest prosba o umowe o prace do wgladu / jakies inne zrodlo zarobkow, boja sie ludzi ktorzy nie placa bo potem wyrzucic jest ich bardzo ciezko. Jesli moze byc pokoj a nie cale mieszkanie to dobra opcja to sa miejscowki dla studentow z Erasmusa, jest pare agencji w stylu Uniplaces, ale
@masterix w Hiszpanii standardowa długość umowy najmu to 5 lat. Po 6ciu miesiącach możesz zrezygnować bez konsekwencji. Jeżeli zerwiesz umowę najmu przed upływem 6ciu miesięcy to tracisz kaucję (zwykle w wysokości jednego miesięcznego czynszu). Z uwago na powyższe, jeżeli chcesz wynająć na 3 miesięcące to musisz szukać na Airbnb lub podobnych.