Wpis z mikrobloga

Mam świadomość siły rosyjskiej propagandy i wiem że narracja w sprawie wojny osiągnęła poziom stalina ale jak można wytłumaczyć zaprzestanie działania telefonów, internetu, sklepów i usług? Nagle budzisz się i nie masz oszczędności, twoje dobra, praca i wyplata są nic nie warte. Twój ajfon nie działa, laptop nie działa. Chcesz coś kupić ? Nie ma tego a nawet jeśli to i tak nie masz jak zapłacić bo nie istnieje płatność internetowa a walutą tez nie zapłacisz bo ona nie ma wartości od dzisiaj. Co oni będą tam niedługo żarli i przede wszystkim jakie treści będą konsumować? Jeden kanał w telewizji a internet nie działa ponieważ? Czy tam mieszkają jakieś niedojeby bo takiego pelikana co im wciskają to łykają chyba tylko w Korei północnej.
#ukraina #rosja #wojna
  • 17
@J____-__S: Okej można prowadzić narracje ze to wszystko wina wroga USA ale przecież sankcje są z CAŁEGO świata a nie tylko z USA. Serio w XXI wieku da się człowiekowi wcisnąć kita że wszyscy dosłownie WSZYSCY są źli a my dobrzy? Przecież to każdy kto nie jest małpą kuma że coś jest nie tak.
@mial85: I holenderska IKEA też się zamyka bo to niedobry zachód, Holendrzy są naszymi wrogami i nie chcą żebyśmy mieli ładne, tanie meble? No #!$%@? nie mieści się w głowie to człowiekowi z cywilizowanego kraju
@PancakeV: w Rosji ludziom od 100 lat się wmawia ze wszyscy są źli i tylko oni dobrzy się musza bronić przed całym światem. Z naszej perspektywy to śmieszne ale naprawdę tak Rosjanie postrzegają świat. Zobacz co tvpis zrobiło z mózgu znacznej grupie Polaków a teraz weź Rosję gdzie odkąd jest telewizja jest państwowa i służy propagandzie sukcesu i przypisywania porażek zachodowi. Internet dużo nie zmienił- starsi ludzie i tak z niego
@Qtavon: w punkt z tymi kacapami na wakacjach. Latam od ~13 lat, w różne strony, nie ważne gdzie, jak ktoś robił burdel, zachowywał się źle, go praktycznie zawsze ruskie (no dobra, kilka imprezowych miejsc, to też #!$%@? robiły Angole i Niemcy). Zawsze mają pretensje, zawsze są najgłośniejsi i zawsze im się wydaje że mają rację. Marzy mi się całkowity zakaz wylotów z ich kraju, tak aby nie spotkać już ich nigdy
@ravau: To co sie dzieje to jakby nie patrzec 'cancel culture' tylko na duzo wieksza skale, bo az miedzynarodowa i dotykaja calego narodu. Informacje o ruskich ktore otrzymujemy my dostaja rowniez inne kraje i tez widza jak sprane lby maja kacapy. Mnie sie rowniez marzy niespotkanie ani jednego ruskiego za granica i mysle ze po wojnie takich jak my beda dziesiatki tysiecy. Zobaczysz jaki bedzie kwik ze caly swiat to 'rusofoby'
@ravau: No to się doczekałeś bo obywatele Rosji nie maja wstępu do krajów w ramach sankcji a niektóre kraje zamierzają wysiedlać obywateli Rosji ze swojego terytorium. Ruskie dołączają do świata kim dzong una
@Qtavon: czyli będzie nareszcie tak jak propaganda im wpaja od lat, zły zachód, nie opuszczajcie kraju. Wspaniałe by było ;)

@PancakeV: mam obawy że większość ma pamięć złotej rybki i miesiąc po wojnie, nie będzie żadnych sankcji już :) to wszystko jest na pokaz zrobione mocno, a nie czarujmy się, to ogromny rynek i szkód aby nie korzystać z tego...

Jeśli zaczną wysiedlać = to bardzo dobrze. To zaraza z
holenderska IKEA też się zamyka bo to niedobry zachód, Holendrzy są naszymi wrogami i nie chcą żebyśmy mieli ładne, tanie meble? No #!$%@? nie mieści się w głowie to człowiekowi z cywilizowanego kraju

@PancakeV: holenderska ikea? wtf?