Aktywne Wpisy
Kamenes +26
Dla mnie wystarczającym powodem do popierania idei antynatalistycznej jest to, że musisz przez 40 lat swojego życia poświęcać 1/3 doby na to, by móc przetrwać, spełnić swoje podstawowe potrzeby, a to wszystko po to, by móc dalej pracować na mercedesy tych u góry. Kolejną 1/3 doby musisz przespać i teoretycznie zostaje ci ostatnia 1/3 dla siebie, w praktyce i tak musisz się przygotować do pracy, dojechać do niej, wrócić, zrobić zakupy, ugotować, posprzątać, zrobić pranie, umyć naczynia, w międzyczasie obskoczyć lekarzy i masę innych rzeczy. Realnie wolne masz dla siebie jakieś parę godzin.
No ale ludzie cieszą się, bo i tak żyje się lepiej niż 100 lat temu no i raz na jakiś czas wpadnie podwyżka o kilkaset złotych, które jakiś janusz albo inny manager zarabia w godzinkę xd.
Chory świat, chory system.
A
No ale ludzie cieszą się, bo i tak żyje się lepiej niż 100 lat temu no i raz na jakiś czas wpadnie podwyżka o kilkaset złotych, które jakiś janusz albo inny manager zarabia w godzinkę xd.
Chory świat, chory system.
A
#wojna #rosja #ukraina
Komentarz usunięty przez autora
Z jednej strony masz rację. Ale z drugiej to Polska będzie miała taki status jak Białoruś, która oficjalnie nie jest stroną konfliktu. A tak w ogóle to mam (bardzo niewielką, ale jednak) nadzieję, że nasi to przedyskutowali z NATO.
nato nie zamierza na razie interweniować bezpośrednio, udostępnienie lotnisk byłoby taką interwencją więc tego nie zrobimy. zresztą ukraińcy mają jeszcze swoje niezniszczone lotniska na zachodzie, więc po co mieliby latać dalej do polski? myśl, #!$%@?, myśl!
PS Polecam zgłosić się na eksperta od spraw geopolityki bo widać, że nie jest Ci ona
@esoterico: no właśnie ty nie masz myślenia, to mnie boli.
@esoterico: to op też powinien myśleć