i nie robi Ukrainie przeszkód w dołączeniu do NATO i UE.
@Kakamber: Myślę, że mogą tu być jakieś widełki latowe, typu Nato dopiero od 2030, UE od 2035, w zamian za gwarancję suwerenności i braku agresji ze strony FR. Chociaż i tak, to byłyby ciężkie warunki dla Putina do zaakceptowania
@Kakamber: Ruscy już przegrali wizerunkowo i gospodarczo, także nie ma szans na win-win. Ja obstawiam zajęcie wschodniej Ukrainy tak żeby na potrzeby wewnętrzne pokazać, ze rosyjskojęzyczne tereny wróciły do rosji.
Skończy się jak w Korei, kraj zostanie podzielony, a zachód będzie się szybko rozwijał przez połączenie z zachodem.
@dziacha @maniol92 : bo to już stracone ziemie, bez pomocy NATO to kwestia czasu aż kolejne ziemie wschodniej Ukrainy wpadną w ruskie sidła, a to ułatwi im dojście do centrum. Lepiej oszczędzić cierpienia kolejnych ludzi i przerwać tą wojne, też zachowujac to, że walecznie obronili swoją stolice
@KubaSh: No nie wiem, nie wiem. Nadal jest to bandycki atak i okupacja. Ukraina ma swoje granice, ktore byly gwarantowane. Trzymam kciuki by zwierzeta zostaly wyparte poza granice ukrainskie.
@Kakamber: prawdopodnie wszystko do Dniepru zostanie Noworosja, plus całe wybrzeże będą chcieć tak żeby mieć granice z Mołdawia i sie tam #!$%@? za jakiś czas, to jedyne wyjście jakie widzę
@dziacha: człowieku, ty serio porównujesz takie rzeczy? Jesteś za tym aby więcej ludzi poniosło śmierć? Spójrz trzeźwo na sytuację, Ukraina niestety nie odzyska już tych ziem, więc jeśli padnie taka propozycja to powinni ja przyjąć i przez rozejm uchronić Kijów - swoją stolice i inne ziemie wschodnie. Bo w przypadku wojny to niestety tylko kwestia czasu, może dni, może miesięcy. Tak, w przypadku jeśli Rosja planowałaby znowu zaatakować ziemie za jakiś
Ukraina oddaje republikę Ługańską i Doniecką Rosji w graniach z dnia inwazji, zapewnia dostęp wody dla Krymu i oddaje Krym.
W zamian Rosja zabiera manatki z Ukrainy, płaci reparacje wojenne i nie robi Ukrainie przeszkód w dołączeniu do NATO i UE.
To jedyny według mnie wariant win-win.
#ukraina
@Kakamber: Dla Ukrainny tak, dla Rosji to jest lose lose z ochłapem by propaganda mógł mówić o zwycięstwie xD
@Kakamber: XD i Putin się na to zgodzi?
Komentarz usunięty przez autora
@Kakamber: Myślę, że mogą tu być jakieś widełki latowe, typu Nato dopiero od 2030, UE od 2035, w zamian za gwarancję suwerenności i braku agresji ze strony FR. Chociaż i tak, to byłyby ciężkie warunki dla Putina do zaakceptowania
wiesz jak to komicznie brzmi? xD
Skończy się jak w Korei, kraj zostanie podzielony, a zachód będzie się szybko rozwijał przez połączenie z zachodem.
Dołączenie do NATO i UE jest suwerenną decyzją mieszkańców państwa i żaden inny kraj nie może ci tego zabraniać.