Wpis z mikrobloga

Takie przemyślenia. Komu zależy na tym żebyśmy myśleli że Putin oszalał? Rosyjska propaganda mająca na celu sprawić żeby wszyscy się bali? A może Amerykańska, tylko w jakim celu? Putin rozpoczął wojnę, postraszył, można powiedzieć wiele złego na jego temat, ale póki co nie zrobił chyba nic co wskazywałoby na to, że jest kompletnie szalony. Żebym nie został źle zrozumiany, w żaden sposób nie usprawiedliwiam tego co zrobił, ta wojna to zbrodnia i chyba nikt nie ma co do tego wątpliwości, po prostu jak dla mnie to może być tylko rosyjska propaganda, ale niech każdy sam się nad tym zastanowi.
#ukraina #rosja #wojna
  • 8
@patrykw96: Jest pie***niety na całego najpierw gada że to ćwiczenie i zachód panikuje potem spotyka się z Europą uśmieszki i żeby nie panikować a potem po ataku wyskakuje z tekstem że Ukraińcy to naziści trzeba ich odstrzelić z taką złością i żeby nikt się niewtracal bo go też zaatakuje gość jest porównywalny bardzo do hitlera też nie maskrupulow bo atakuje cywili szczególnie dzieci i szpitale chory człowiek na głowę który wszystkich
@Tomasztom mam nadzieję, że nie
@jankes83 nie mamy pewności ile z tego co powiedział w tym przemówieniu to prawda, ile w tym gry, do kogo to było kierowane, może on sam chce się kreować na nieprzewidywalnego? no nie wiem
@patrykw96: Moim zdaniem jest w tym dużo "spontaniczności", tj. wielu ludzi transponuje prawidła polityki na prawidła życia codziennego: ktoś atakuje/zabija - o, to na pewno szaleniec.

Popadanie w kalki myślowe "Putin - szaleniec" nie jest dobre, ponieważ wtedy nie możemy już użyć rozumu, żeby rozczytać polityczne cele Rosji.

Zresztą już w tym wątku mamy przykłady takiego emocjonalnego podejścia.
@patrykw96 ja #!$%@? co ty gadasz. Nie zrobił nic szalonego xD kuzwa człowieku. Rosja właśnie została zwpchana na samo dno. Jest śmierdzącym ziemniakiem z którym nikt nie chce mieć doczynienia. Nawet Niemcy się już łamią. On w obecnych czasach uznał że atak zbrojny będzie dobrym pomysłem. Jest debilem, po prostu. To normalne dla despotów.