Czyli wychodzi na to, że w warunkach miejskich jeśli tylko ludzie są zmotywowani to jest duży sens posiadania wojsk obrony terytorialnej. Byłem totalnie przeciwny temu, ale po tym co pokazują Ukraińcy widać, że ma to sens #ukraina #wojna #rosja
@RwandyjskiFront: Niezły plottwist, prawda? Dominowało u nas przekonanie, że OT to mięso armatnie, które zostanie zmasakrowane przy pierwszym starciu z wrogiem.
@RwandyjskiFront: a czemu wczesniej uwazales inaczej ? Nigdy nie rozumialem tych głupich śmiechów na wykopie o tym, że nieudacznicy chca sie bawic w wojsko weekendowo.
@wjtk123: bo większość polaków ma taką wiedzę o wojnie jak ruski o godności. Ostatnio słyszałem rozmowę paru gości w sklepie o wojnie - ich wizja wojny to okopy z I WŚ i walne bitwy
@RwandyjskiFront: dokładnie ludziom sie wydaje że Rosjanie mają tylko Specnaz ale OTy nieźle sobie radzą w walkach z normalną piechotą i ekipą desantowo-spadochronową a to oczywiście większość armii Rosji
@Saturin: nie chodziło mi o generałów itd. tylko o prezydenta, premiera bo nie widzę tego że kaczor i morawiecki stoją z karabinem na ulicy ja Kliczko i Zełenski, takim zachowaniem pokazują zwykłym ludziom że nieważne kim jesteś musisz bronić swojego państwa
@RwandyjskiFront: u nas nigdy nie uzyskasz takich morali jak na Ukrainie. Po pierwsze tam mają jeszcze bardziej klasyczne myślenie i większe przywiązanie do państwa, mniej szanują swoje zdrowie i życie, prezydent nie uciekł pierwszym samolotem. Ja idę o zakład że w Polsce nawet zawodowe wojsko potrafiliby częściowo uciec za granicę gdyby zrobiło się gorąco
#wojna #rosja #ukraina ale wiecie że to hipokryzja i fiolek jam popieracie jak Ukraińcy zabijają Rosjan i was to cieszy ale oburza jak jest na odwrót? A wiecie co ukry krzyczały jak strzelali w tył głowy?
#ukraina #wojna #rosja
Ja idę o zakład że w Polsce nawet zawodowe wojsko potrafiliby częściowo uciec za granicę gdyby zrobiło się gorąco