Wpis z mikrobloga

Ja już się poddaje. W powiatowym nie ma pracy dla młodych ludzi poza produkcją szczególnie bez znajomości. Myślałem, że w tamtym roku mi pykło bo zatrudniłem się w kablówce gdzie ogarniałem naprawy tej przestarzałej kablówki, kasy fiskalne i trochę linuxa. Sprawa wyglądała tak, że zatrudnili mnie na 10 miesięczny okres próbny za 2200 zł. Miałem umowę o prace interwencyjne a co za tym idzie regularnie dawałem listę obecności do pupu a pracodawca dostawał dofinansowanie do mojej wypłaty.

Miałem rozmowę w której zostałem poinformowany iż nie stać ich na kolejnego pracownika i zaproponowano mi dalszą współpracę za 2200 na czarno z obietnicą, że za parę miesięcy(jeśli się da) zatrudnią mnie znowu z pupu xD. To już k---a przestało być śmieszne jak odbijam się od kolejnej firmy gdzie robota to nie jest kołchoz a jedyne co mam to obietnice i krętactwo.

Z propozycji realnych mam takie, żeby spróbować wysłać cv do serwisów komputerowych(lubię grzebać przy pc) z tym, że też proponują małe wynagrodzenie a najbliższe są 30-50 km ode mnie lub zapytać w totalizatorze sportowym(to mi się fajne wydaję patrząc na ich stronie pod względem benefitów xD), ale niestety z tym może być ciężko. Psycha siada nie wiem co robić.
#przegryw #pracbaza
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Drago380 Nie polecam Ci serwisów komputerowych przerabiałem to i trafiłem tylko na Januszy płacących grosze a wymagających bardzo dużo.Sam z---------m w fabryce za średnią krajową na 1 zmianę ale jeśli chcesz lajcik to idź na sprzedawcę do elektromarketu bo jest to ciekawe albo do castoramy to już wgl masz labę a te 3k zawsze będzie
  • Odpowiedz
@qfefgbythr: Dojeżdżałem 2 lata temu 30 km w jedną stronę busem(nie mam swojego auta). Wyjeżdżałem o 6.30 a w domu byłem po 18 i po 2 miesiącach zmieniłem się w kłębek nerwów, ponieważ miałem za mało czasu aby się wyciszyć i ogarnąć na kolejny dzień.

@el3m3nt: Ty nie polecasz serwisów a ja elektromarketów. Pracowałem od 10 do 18 nie dość, że trzeba sprzedawać najgorszy sprzęt, który długo leżakuję
  • Odpowiedz
@Drago380: z---------ć 10 miesięcy za 2200? To chyba już lepiej na zasiłek iść. Poszukaj roboty w jakimś większy mieście, u mnie we Wrocławiu jest np dużo pozycji w nokii czy olympusie gdzie poza angielskim nie trzeba specjalnie nic umieć i mieć kwalifikacji, nawet zdalnie można często pracować w jakiejś logistyce wewnętrznej czy tech support.
  • Odpowiedz
@Drago380 K---a w jakiej z------j czarnej dupie dzieje się akcja. U mnie w burdelu jest 2,5k netto dla ludzi na dzień dobry. W pracy wystarczy być, nie trzeb nic robić. Gdańsk.
  • Odpowiedz
@Drago380 Pracowałem 5lat w MM i zmieniłem bo to była moja pierwsza praca bez szans na awans.To było parę lat temu a powyżej 3k to nie był problem zarobić.
Mówię tu o dużych sieciach jak właśnie MM, ME albo EuroAgd.Chodźby nie wiem jak dobrze wyglądała oferta unikaj małych prywiaciarzy.
  • Odpowiedz