Wpis z mikrobloga

Czy tylko ja mam takie uczucie ze cos mi tutaj nie pasuje?
Wszyscy ktorych zlapali to jakies stare kacapy, ktorzy mysla ze to sa cwiczenia...

Nie widze mlodych ruskich zolnierzy. Nie widze nowoczesnych broni... Samochody ruskich jezdza niezatankowane...

Czy to tylko moje warazenie ze to sa jakies podchody?

Chyba ze sie nie znam i faktycznie jest rozpierducha na maxa...

#ukraina #rosja #wojna
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wooferek: Większość jeńców to typowe rosyjskie Seby (ci których widziałem). Braki paliwa? Ciężarówki palą po 25 litrów ropy na 100. Biorąc pod uwagę wygląd rosyjskich sprzętów pewnie palą po 30-50 litrów. Paliwo im się kończy bo nie mają dostaw paliwa bo nie w-----i się za dobrze w ukraine. Dla mnie brzmi logicznie, ale nie jestem wykopowym ekspertem ds wojny.
kukaszr - @Wooferek: Większość jeńców to typowe rosyjskie Seby (ci których widziałem)...

źródło: comment_1645876486dQFoWhuFqEwGN6ofp1sjxD.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Wooferek: jeżeli chodzi o sprzęt. Jeżeli wyrobiłeś sobie zdanie o sile wojska FR na podstawie parad wojskowych, to się mylisz. Tam dalej jest dużo starego sprzętu. Co prawda starają się to modernizować, ale pewnych rzeczy i tak się nie da zrobić.
  • Odpowiedz
@Wooferek: co? XD 80% jeńców to byli młodzi, chociaż widziałem też kontraktowych. Lata filmików trochę zabitych rosgwardzistów i podobno czeczenów. Ukraińcy przejęli też trochę sprzętu z brygady specnazu w tym KamAZ-63968 Typhoon-K niedaleko Charkowa. Widziałem też parę rozwalonych czołgów T-72B3. Jest dużo porzuconego sprzętu, bo podobno ruskie mają problemy z logistyką i nie mają paliwa, podobno tak było jeszcze jak stacjonowali na Białorusi czy w Rosji. Do tego ruskie żołdaki
  • Odpowiedz
Nie widze nowoczesnych broni.

Bo ruscy prawie nie mają nowoczesnej bronii
Och Armia to ilość, ale nie jakość. Na ilości budują siłę
  • Odpowiedz
@Wooferek: nie do końca nowoczesny, bo podstawowa konstrukcja to początek lat 70. Natomiast T-72B3 to jest w miarę nowa modernizacja tego czołgu, bo chyba z 2010 roku, więc jak na warianty wschodnie jest on dość nowoczesny. Oczywiście nie umywa się do takich Abramsów, ale nie jest to wcale konstrukcja przestarzała.
  • Odpowiedz