Wpis z mikrobloga

@CalibraTeam poradnik może nie, ale powiem Ci w jakiej kolejności ja robię. Najpierw ewentualna korekta ścian (w sensie jak nie chce mieć ściany w miejscu X, ale chce w Y). - ja sobie powiekszylem garderobę kosztem korytarza. Potem wołasz montera od drzwi i on Ci wymierzy czy otwory drzwiowe masz ok czy nie (ja musiałem przesunąć otwór, bo projektant bloku-debil nie dał miejsca na opaske). Ustał sobie gdzie chcesz gniazdka elektryczne(czy te
@CalibraTeam: u siebie robiłem tak; wyburzanie ścian, przenoszenie prądów, przenoszenie wody w łazience itp, później posprzątanie po tym całym syfie, gruntowanie, robienie ścian, sufitów i później już na spokojnie podłogi, pierdoły itp
@CalibraTeam: ogranicza cię teoretycznie tylko wyobraźnia i pieniądze, bo ktoś będzie to musiał wykonać xD ja z racji że deweloper zaproponował małą łazienkę to pralkę przeniosłem sobie na korytarz do zabudowanej szafy, musiałem wykuć dwa otwory w ścianie i w podłodze pod toaleta na zmianę kolanka, rur oraz trójnika żeby pralka miała odpływ bezpośrednio do rury kanalizacyjnej z toalety
@CalibraTeam: Jak najszybciej umów się na pomiar otworów drzwiowych. Z dużym prawdopodobieństwem trzeba będzie przy nich majstrować. Chyba najlepiej jak masz jedna ekipę remontową, która zrobi wszystko do etapu kładzenia podłóg i stolarki. Pomiary kuchni tez zrób szybko, bo czasem trzeba gniazdka przenieść, dołożyć, zmienić przyłącza.