Wpis z mikrobloga

Prawda jest taka, że my jako Naród zdajemy egzamin, również jako rząd i opozycja (z małymi wyjątkami). Wszystkie konflikty wewnętrzne odeszły na dalszy plan i jednoczymy się przeciwko wspólnemu wrogowi. Obyśmy nie musieli sprawdzać naszego zjednoczenia podczas wojny, ale to jest budujące, że duch narodu, wspólnoty i idei walki o pokój w nas nie zginął.

Niech żyje Polska! Niech żyje Ukraina!

#polska
#ukraina
#wojna
  • 17
@joseone: Tu się zgodzę, zawsze wyłączałem transmisje z konferencji polityków i rządu, ale teraz i oglądam i nawet Szefernakera dzisiaj wytrzymałem

@CzystaMaestria: Można gardzić tym rządem w pewnych kwestiach (w moim wypadku to pewnie wszystkich), ale docenić obecne działania w temacie wsparcia Ukrainy. Spokojnie to dopiero dwa dni, mogę się zalozyc, ze coś albo koncertowo #!$%@?ą albo odbiją się nam zaniedbania z przeszłości
@joseone: niekoniecznie, taki jest mainstreamowy przekaz w mediach i fajnie. Jestem spawaczem, pracuje z wieloma robolami, ślusarzami no po prostu takimi małomiasteczkowymi janużami mietkami albo sebkami po zawodówie. Oj nie chciałbyś wiedzieć co duża część takich ludzi wygaduje
Można gardzić tym rządem w pewnych kwestiach (w moim wypadku to pewnie wszystkich), ale docenić obecne działania w temacie wsparcia Ukrainy.

@SmellySocks: Przecież oni teraz bankowo knują na taką skalę na jaką się nam nie śniło. Żeby zaraz nie wyskoczyli z jakimś przedłużeniem kadencji do odwołania bo warunki nie są sprzyjające na organizacje wyborów, gdyż muszą wspierać Ukrainę
Myśle, ze teraz jeszcze nie knują, tylko działają w temacie.

@SmellySocks: W samym środku pandemii, gdzie jeszcze nikt za bardzo nie wiedział jak to będzie byli zajęci sprawą jak ukraść 50 mln za respiratory, przepchnąć ustawę o #!$%@? 2mld na remont pałacu, organizacją wyborów kopertowych. Tak knują właśnie teraz, dokładnie w tej chwili nie czekają na jutro.
@CzystaMaestria: a co ma być z pandemia? Od jakiegoś czasu kolejne kraje zapowiadają odejście od obostrzeń na stałe co jednoznacznie oznacza jej koniec. Normalni ludzie już od dłuższego czasu się tym nie przejmują i żyją jak przed wirusem, tylko takie bordo spierdoxy jak ty najgłośniej drą #!$%@? ciagle walkując ten temat.