Aktywne Wpisy

hansoloxd +349
Jakieś 4 lata temu kupiłem w salonie samochód. Do samochodu dołączony został VOUCHER (vide zdjęcie).
Tak, dobrze kojarzycie, Holiday Park zasłynął w czasie powodzi z przerwania wałów koparką aby ratować osrodek (było nawet śledztwo)
Z racji tego ze kupon za rok traci ważność postanowiłem spróbować go wykorzystać i zacząłem rezerwacje na stronie.
Aby
Tak, dobrze kojarzycie, Holiday Park zasłynął w czasie powodzi z przerwania wałów koparką aby ratować osrodek (było nawet śledztwo)
Z racji tego ze kupon za rok traci ważność postanowiłem spróbować go wykorzystać i zacząłem rezerwacje na stronie.
Aby
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Cinek88 0
#mecz zawinił coś Szczęsny? Bo nie mam jak oglądać

1) zakup za gotówkę, amortyzacja 150k brutto, a 60k stracone (jeśli chodzi o amortyzację, optymalizację podatkową, itp.).
Plus: odchodzą koszty leasingu, coraz wyższe raty w związku z podwyżką stóp procentowych, szybki temat, itp.
Minus: niezamortyzowane 60k brutto
2) leasing (wpłata początkowa, wykup, długość leasingu dowolne - ważne, żeby ogólny koszt leasingu był jak najniższy). Nie ma jeszcze kalkulacji leasingu, auto sprzedawane przez salon firmowy jako używane.
Plus: ?
Minus: ?
#leasing
źródło: comment_1645611791yyB2baUJbfR7gnIyYsqRBX.jpg
PobierzChyba że lubisz ryzyko, albo dają gwarancję