@SzitpostForReal: dlatego pozostałem na liniowym póki nie wezmę kredytu hipotecznego. Zresztą prawdopodobnie bana na kredyt hipoteczny mam prawdopodobnie do końca roku jak nie dłużej, bo przechodziłem w grudniu 2021 z UoP na B2B. Chociaż podobno jeśli jest to kontynuacja współpracy z pracodawcą to banki trochę przymykają oko na czas prowadzenia JDG, ale nie zdziwiłoby mnie zaostrzenie warunków przyznawania kredytu w takiej sytuacji.
@DJ007: brzmi optymistycznie, aczkolwiek od 31 marca wchodzi wyższa stopa rezerwy obowiązkowej więc nie wiem czy to wpłynie na warunki przyznania kredytu. Na pewno bank będzie mógł go udzielić na mniejszą kwotę niż do tej pory.
@SzitpostForReal: dlatego pozostałem na liniowym póki nie wezmę kredytu hipotecznego. Zresztą prawdopodobnie bana na kredyt hipoteczny mam prawdopodobnie do końca roku jak nie dłużej, bo przechodziłem w grudniu 2021 z UoP na B2B. Chociaż podobno jeśli jest to kontynuacja współpracy z pracodawcą to banki trochę przymykają oko na czas prowadzenia JDG, ale nie zdziwiłoby mnie zaostrzenie warunków przyznawania kredytu w takiej sytuacji.
@matwes: Przy kontynuuacji współpracy z firmą gdzie byłeś
@DJ007: brzmi optymistycznie, aczkolwiek od 31 marca wchodzi wyższa stopa rezerwy obowiązkowej więc nie wiem czy to wpłynie na warunki przyznania kredytu. Na pewno bank będzie mógł go udzielić na mniejszą kwotę niż do tej pory.
@SzitpostForReal: to też jest jeden z elementów pokracznej walki z inflacja. Mniejsze grono osób ze zdolnością mimo że dochody po 20k. Tak PiS właśnie wspiera patologie, a leszczy frajerów którym chciało się pieniądze robić i robić optymalizację
@SzitpostForReal: Na ten moment tak - ale nie wierze jak kurz po Polskim Ladzie troche opadnie, a banki ochlona to nie beda celowac w klientow np. IT @ B2B-ryczalt. Rynek nie lubi prozni.
Żyjemy w państwie, w którym pigułkę antykoncepcyjną awaryjną która powoduje wczesną aborcję będzie można kupić już od 15 roku życia, ale energetyka dopiero od 18 lat xD
https://www.wykop.pl/link/6512021/polski-lad-stracili-szanse-na-kredyt-tego-pis-tez-nie-przewidzial/
#nieruchomosci #ekonomia #kredythipoteczny
@matwes: Przy kontynuuacji współpracy z firmą gdzie byłeś
@matwes: To nie ma nic do wysokości kredytu