Wpis z mikrobloga

Dzień z życia Rafała Kosno:

8:00 Pobudka. Faktycznie trochę duże te dziury w skarpetach.

9:00 Śniadanie: Tata znów się czepia zapachu jajecznicy. Każe mi jeść na balkonie.

10:00 Mama wrzuciła mi piątaka w kieszeń, dychę podwędziłem w nocy. Jak zapali, to dziś pod Biedrę podjadę autem!

11:00 Cholerny dizel, ledwo przed śmieciarką zdążyłem. Pomidorki i ziemniaczki trochę przemarznięte ale za ten wózek, na OLXie ze 3 dychy będzie.

12:00 Niewpuszczenie na sesję Rady Miasta to zamach na wolność mediów! Truskolaski pójdzie siedzieć, jak przejmę władzę.

13:00 Krzysiu coś dziś nie w humorze. Na szczęście wiem jak z nim postępować. Wystarczyło posprzątać ubikację.

14:00 Obowiązki prezesa Fundacji Zielonych wzywają – trzeba wrzucić filmy. Pójdą w całości. Wiadomo, że Krzyś nie szydził ze mnie na poważnie.

15:00 Obiad: Dziś Centrum Kultury. Darmowa degustacja tamtejszych specjałów, na wystawie Czelabińsk w obiektywie.

16:00 Ta nowa kioskarka jest jakaś dziwna. Gazetę mi wyrwała, ledwo cztery zdjęcia zdążyłem zrobić.

17:00 Opłaca się mieć znajomości! W Ciuchach Na Wagę, za darmo dostałem prawie nowe skarpety. I powiedzieli, żebym tam więcej przychodził. O co chodzi z tym żartem, wszędzie słyszę go słyszę.

18:00 Zawiodłem się na Klubie Emeryta. Nie chcieli słuchać o ekologii, trudno. Ale kto to widział, oblewać wodą megafon?

19:00 Nie rozumiem. Wczoraj jak byłem w Auchan na kolacji, to hostessa nie mówiła, że na kanapki jest limit. Dziś od razu awantura z szefem działu. A z tego kopa w tyłek ochroniarz pożałuje!

20:00 Kolacja: Dziwnie te frytki smakują. Może to wina mojego eko ketchupu. Chyba za krótko pomidory gotowałem.

21:00 Ostatnia poprawka we wniosku o odszkodowanie, za niedofinansowanie mojego projektu Zielony Bytom. Trzysta tysięcy trochę mało... Dopiszemy jedno zero. Uśmieszek. Wyślij. Poszło.

22:00 Przed snem jeszcze tylko zobaczmy co w socjalach. Kasuj, kasuj, kasuj, kasuj. O, Obesranotv znów coś o mnie nagrał. Sam tego chciał, zniszczę go w komentarzach:

Hahaha, Olgierdano nie ma prawa jazdy. Co za przegryw.

#kononowicz #szkolna17 #suchodolski
  • 4