Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Korax: jeśli Putin odpowiednio poprowadzi swoją politykę, to do 10 lat może wrzucić kogoś kto dojdzie na Ukrainie do władzy i będzie realizował jego politykę, niech żyje demokracja.

Jak wiadomo, można wykreować takiego Ryśka Petru czy Hołownię tak naprawdę z niczego i zdobywać kolejne punkty w sondażach.
  • Odpowiedz
@angelika_tracz: gimbo geopolityka. Im dalej granica Rosji od Polski tym lepiej dla nas. Proste jak yebanie...w polityce nie ma wrogów ani przyjaciół, jest interes. Niestety nasi 'politycy' nie potrafią zrozumieć tej prostej zasady i lecą na sentymentach łykając zarzutki mądrzejszych od siebie, jak tępe pelikany!!!
  • Odpowiedz
@WstretnyOwsik: to jest biznes. Ogromny rynek zbytu do zagospodarowania, a do tego bezpieczeństwo.

Możemy się obrażać na świat w stylu PiS, ale pieniądze i bufor to powinien być główny cel każdego rozwijającego się państwa chcącego coś znaczyć.
  • Odpowiedz
@angelika_tracz: bo wy wykopki musicie zrozumieć jedno: sramy na jakiś ukraińców jak oni na nas. Nam zależy jedynie,żeby ruscy swoich granic wzdłuż naszych nie powiększyli. Rusek czy ukrainiec jak dla mnie jeden wuj, byle zdala ode mnie, bo żadnego porządnego nie poznałam jeszcze. I w ogóle co to k---a za pomysł,żeby już wpuszczać uchodźców? Jak k---a ich zweryfikują,że są z Donbasu?
  • Odpowiedz
@angelika_tracz: Japończycy po 2 wojnie dogadali się z USA, mimo że jedni popełniali ludobójstwa w każdym podbitym kraju, a drudzy zamienili dwa miasta z cywilami w powietrze. a my będziemy rozpamiętywać drugą wojnę, zabory, powstania, potop szwedzki i c--j wie co jeszcze. znajdziemy każdy pretekst, żeby pokłócić się z sąsiadem, a na końcu zostaniemy jak zwykle w------i, bo przez ponad 1000 lat ta nacja nie nauczyła się niczego na swoich
  • Odpowiedz
@Ramzi96M: Bzdury chlopie pleciesz. Ukraincy tez dostaja 500 plus i jakos pracuja.

Polactwo to leniwy narod byl zawsze, niezaleznie od socjalu.

Ukraincy uratowali nasz ZUS przed poglebiajaca sie zapascia, dosypuja tam co miesiac niemalo grosza.

Generalnie szowinizm ostro we lbach n-----l. Jak Polaczki w----------y na Zachod w 2004 to nie jojczales, ze psuja Holandie i UK?
  • Odpowiedz
@Ramzi96M: Ja p------e, z czystej satysfakcji z Twojego bolu d--y niech tych pieniedzy wyjdzie w c--j. Znam wielu pracowitych Ukraincow, zasluguja na te emerytury bardziej niz szowinistyczny Polaczek.
  • Odpowiedz