Wpis z mikrobloga

Mirki, jak to jest z #rankomat. Ostatnio ubezpieczałem auto online, ale oderwałem się od kompa i w międzyczasie zadzwonili. Kobieta wyczarowała OC tańsze o kilka stówek niż najlepsza oferta jaką znalazłem, więc pomyślałem, że w to wchodzę. I w pewnym momencie spytała: "czy godzi się pan na zaproponowane warunki? przypominam że rozmowa jest nagrywana". Miała wysłać polisę w 2 godziny, czekam od 4 dni, akurat wyjechałem i nie mam jak do nich dzwonić a na maila do tej pory nie odpisali. Mogę ich #!$%@?ć, czy zawarłem umowę na odległość i będą mnie ścigać z siłą z jaką Domestos czyści sracze? Podobno jakaś awaria była i są obsuwy, ale co mnie to obchodzi... Oczywiście z pytaniem czy godzę się na warunki wyskoczyła zanim powiedziała, że wyślą w 2 godziny.

#prawo #ubezpieczenia
  • 8
@kroltomek: no to ładnie straszą konsultanci @rankomat. Powiedzcie drodzy, czy tych formułek to Wy ich wyuczyliście żeby mieli większą skuteczność, czy sami są tacy mądrzy inaczej, żeby tak ludzi podchodzić? Jak mi buchną samochód z ulicy, który nie ma AC przez to że nie umiecie maila wysłać, to kto będzie bulił? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Silvestre_Cucumeris: ze strony rankomat.pl
Polisa kupiona przez Internet jest tak samo ważna, jak umowa zawarta w oddziale towarzystwa lub u agenta ubezpieczeniowego. Po opłaceniu wybranego przez Ciebie ubezpieczenia na Twoją skrzynkę mailową przesyłane jest potwierdzenie zawarcia umowy. Są na nim zawarte wszystkie informacje dotyczące Twojej polisy.

A pytają czy się zgadzasz pewnie po to aby na darmo papierologi nie robić
@Silvestre_Cucumeris: @kroltomek: Wszystko zależy od polisy i towarzystwa więc kroltomek nie wprowadzaj w błąd. Dodatkowo każdą polise można wypowiedzieć do 30 dni od daty zawarcia polisy. wyślij maila do nich na obsługe skoro masz internet. Jeśli nie masz dokumentów to wyślą ponownie. Jeśli nie doszło do zawarcia polisy z ich winy a ty bedziesz miał szkodę i opłacisz polisę (nawet później) to jest po ich stronie skoro to błąd techniczny
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AjKenFlaj: no nie powiedziałbym, że po ich stronie błąd . Poza tym jak napisałem i jak masz napisane, z chwilą opłaty umowa jest zawierana. W jaki inny sposób chciałbyś to zrobić?