Aktywne Wpisy

Linnior88 +170
Uwaga typ wysyła śmierdziela i to nie mytego
źródło: IMG_20240929_120924
Pobierz
cytmirka +73
Z Dalią była szybka akcja. Dodałam ogłoszenie, że szukam domu (nawet tymczasowego), post miał kilka tysięcy udostępnień, udostępnił nawet jakiś gość z dużymi zasięgami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No i kilka dni później pojechałam po Dalię, zerwałam jej łańcuch i zawiozłam do nowego domu (。◕‿‿◕。) Takie akcje sprawiają, że nadal chcę robić to co robię.
#otoziaki
#pomagajzwykopem
No i kilka dni później pojechałam po Dalię, zerwałam jej łańcuch i zawiozłam do nowego domu (。◕‿‿◕。) Takie akcje sprawiają, że nadal chcę robić to co robię.
#otoziaki
#pomagajzwykopem
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

![[WIDEO] Tesla doznaje samozapłonu w garażu](https://wykop.pl/cdn/c3397993/2bdc1dad198427df7b5c0317f90f819a43bb93d7f2d4f5053f1c19716cd8628d,q80.png)
#gitara #gitaraelektryczna #gitarabasowa #produkcjamuzyki #ableton
@Uczaj: Jest sens. Jest tyle darmowych VST w internecie, że aż głowa boli. I są doskonałej jakości.
Grałem na słuchawkach do porzygu i w końcu kupiłem lampiaki do grania w chałupie, podczas gdy stuwatowa głowa sobie stoi i robi na razie za mebel. Enough said.
Dopóki nie zaczną Cię małżowiny
@Mr_Hand_of_Fate: polecasz jakiś konkretny?
Fun fact: przy odrobinie inwencji można do tych wzmaków w wersji combo wstawić głośnik 10" i dopiero wtedy się
Niezły fuks za wzmacniacz tej klasy (Soldano)... 700zł to tyle co za jakiegoś tranzystorowego p------a dla początkujących ;)
Hmmm jakby to były konstrukcje point - to - point, to pewnie tak, ale tutaj raczej trzeba by mieć pcb. Może jakieś biegają po necie.
JVM może być trudniejszy, bo tam jednak jest kilka poziomów gainu na kanale
@Mr_Hand_of_Fate: @size: @Uczaj:
Też warto wspomnieć, ze kiedys tani interfejs mial przewagę nad takimi
@Uczaj: Nie używałem już dawno Asio4All, ale wydaje mi się, że one właśnie obsługiwały u mnie "albo albo", system albo Abletona. Jeśli ich używasz, to w prawym górnym rogu Abletona, tam gdzie jest pasek z procentowym wykorzystaniem procesora, możesz na niego dwa razy kliknąć i się wyłączy silnik - wtedy będziesz miał dźwięk z systemu, a potem jak chcesz znów użyć Abletona, to włączasz silnik na tym pasku.
Natomiast jeśli używasz jakiegoś innego sterownika, to sprawdź, czy częstotliwość próbkowania ustawiona Abletona pokrywa się częstotliwością ustawioną w
@Uczaj: @size: Jedyny problem takiego rozwiązania to latencja. Większość procesorów ma ją wyższą niż nawet budżetowe interfejsy. Procesory raczej mają w sobie ten interfejs do nagrywania brzmień z procesora (wtedy latencja się nie liczy, bo monitorujesz procesor a nie symulację na kompie). Natomiast producenci interfejsów jednak zakładają, że będziesz używał wtyczek i symulacji, więc starają się o niską
Jeszcze poprawka do tego co napisałem, nowsze/droższe procesory mogą mieć też lepsze sterowniki USB niż kiedyś i lepszą latencję. W każdym razie jak coś wybierasz, to poszukaj wpierw *nazwa interfejsu* + "usb latency".
Jak zaczynasz, to szczerze bierz byle co, byle zacząć grać, bo i tak nie wiesz jeszcze czego potrzebujesz, a ważniejsze to zacząć ;) Równie dobrze "na już" możesz
@Uczaj: Tu masz rację, to jest bardzo ważne (dopasowanie słuchawek do wyjścia interfejsu). Jeśli ten Audient ma wyjście pod takie pro słuchawki, to jesteś na dobrym tropie. On też chyba ma niezłe preampy relatywnie do innych budżetowych interfejsów.
edit: Dobra jednak w złotówkach :) Mam nadzieje że będzie chodzić ten interfejs