Wpis z mikrobloga

• 106
Pomyślcie tylko co musi czuć taki typowy posiadacz Playstation, który całe życie był przekonany o swojej wyjątkowości, w momencie kiedy Sony co chwile oddaje najlepsze ekskluziwy platformie Steam. Hehe, soniarz niczym bananowy jedynak, rodzice całe życie dbali i chuchali, ale przychodzi ten moment kiedy w domu pojawia się drugie dziecko i musi podzielić się z nim zabawkami. Ależ to musi być bunt, płacz i tuptanie nóżkami xD

Przy Horizonie tłumaczyli ze to fajnie bo przyciągnie klientow, kiedy Death Stranding opuszczało platformę mówili że to już stara gra i nie ma co żałować bo każdy już zdążył ograć. Teraz każda nowa gra, tak jak na przykład Uncharted Legacy wychodzi równolegle na ps5 i peceta i nic nie zwiastuje aby w przyszłości było inaczej. A ptaszki ćwierkają że kolejna będzie Tsushima bo Sony jest w słabej kondyncji finansowej i desperacko szuka pieniędzy. Niczym alkoholik w cugu który oddaje w lombardzie telefon i telewizor, Sony pozbywa się właśnie całego swojego dorobku. :)

A najgorsze że w miejsce tych wszystkich blockbusterow nie pojawiają się żadne nowe. W tym roku wychodzą tylko dwa poważne ekskluziwy, nowy Horizon i God of War, które w gruncie rzeczy są tylko DLC do swych pierwszych części na których Sony chce zwyczajnie jeszcze naruchać trochę hajsu. A potwierdzeniem tego jest fakt że gry te wyjdą również na old geny. Pomyslcie tylko, kupujesz konsolkę za 3 tysiące, i grasz w tą samo grę co biedacy na ps4 slim wartej 500zl xD

Cała misternie budowana przez lata tożsamość sypie się właśnie jak domek z kart, cała ta historia pisana opowieściami o dzielnych gierojach jak kratos czy Nathan drake niczym piasek przesypuje się teraz przez ręce. Powoli upada mit o wielkim i poteżnym sony, popychany wiatrem zmian zza oceanu, kolos na glinianych nogach zaczyna się lekko chwiać. Już nie mogę się doczekać kiedy w końcu upadnie i rozwali sobie tego głupiego ryja uwalniając tym samym branże gejmingową od patologii :)

#ps5 #ps4 #xbox #pcmasterrace #gry #konsole
daeun - Pomyślcie tylko co musi czuć taki typowy posiadacz Playstation, który całe ży...

źródło: comment_1644752438AeITOq2A60ufOdygimNhOY.jpg

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NerwowyMacieK: Wojenki są między ps-xbox jak coś. Właśnie dzięki takim ruchom ze strony Sony. Pc już nie musi wojować z nikim bo praktycznie mają wszystko. Nie muszą bulić niewiadomo ile bo większość gier sobie z piracą albo i tak kupią taniej. A w dodatku mogą sobie modować gierki do woli.
  • Odpowiedz
@daeun:

każda nowa gra, np. Uncharted Legacy

Na tym skończyłem czytać. U4 z 2016 roku i LL z 2017 roku xD ale rozumiem, można się pomylić bo obie gry dalej wyglądają bardzo dobrze, lepiej niż te gruzy z klocka typu zdowngradowane Halo: Infinite z------e mikrotransakciami w ktore to już nikt nie gra.
  • Odpowiedz
czy tylko ja nie kumam tego całego bólu d--y w wojenkach ps-xbox-pc??

@NerwowyMacieK: angażowanie się w to jest najwyższą formą robactwa internetowego xd
Więc dobrze, że tego nie rozumiesz.
  • Odpowiedz
@daeun: Znaczy jeśli chodzi o obecną generację to mamy dwa bardzo dobre odtwarzacze bluray i dwie konsole g---o nie wiadomo do czego w postaci series s i ps5 digital.

Nadal te wszystkie gry od sony nie są jednak dostępne na xklocka.
  • Odpowiedz
@daeun: gdyby jeszcze ten pocisk był logiczny. Horizon po jak długim czasie od premiery na ps4, pojawiło się na pc. Druga rzecz uncharted... Jarasz się, że pctowcy dostałi ostatnią z 4 części + dodatek? ( ͡° ͜ʖ ͡°) 4 jest ok, ale wg. Mnie 2 jest najlepsza no i tak trylogii nie wydano na Pc ojoj. A najśmieszniejsze z tych pseudo wojenek wywoływanych przez dzieciarnie xboxową,
  • Odpowiedz
@daeun: żeby te gry chociaż dobre były :D albo przeruchane na wszystkie strony action-cośtam albo symulator chodzenia. Mam ciekawsze gry na pc. No ale ja jestem p----------y i gram w Dragon's Dogme na PC i uważam, że najlepszą grą na PS jest Shadow of the Collosus.
  • Odpowiedz
@Serniczek_Szatana: ale Ty wiesz, ze konsola owszem pobiła wynik sprzedażowy ps4 ale tylko w Japonii. W analogicznym okresie czyli około 4Q PS4 sprzedało się w liczbie około 15 mln egzemplarzy (odjąłem od piątego kwartału, który był rekordowy mniej więcej połowę aby zachować analogie czasową). Obecnie PS5 sprzedała się w ilości około 13 mln z groszami, więc liczba nie jest rekordowa. A widać wyraźnie, że sprzedaż PS5 znacząco zwolniła Trzeba dodać,
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@MxS89: trudno żeby była lepsza sprzedaż gdy jest problem z dostępnością i zawyżane ceny. I nie bez powodu Xboxa dostaniesz od ręki a z Ps5 jest problem, budowane są praktycznie z tych samych części więc Microsoft powinien mieć problem jak Sony a jednak nie ma, bo po prostu Xbox sprzedaje się dużo gorzej.
A teoria a przywoazaniu do znanego sprzętu sensu nie ma, Xbox 360 był świetny i sprzedał się
  • Odpowiedz
  • 0
@daeun: demon Souls remake na pc kiedy? Albo the last of us? Albo ghost of Tsushima? Póki co nie wydali na pc nic ciekawego.
  • Odpowiedz