Wpis z mikrobloga

Co wg was warto posiadać stale w samochodzie? Kupuję pierwszy samochód i chcę skompletować potrzebne itemy.

1. Nóż do rozcinania pasów
2. Latarka
3. ...

• 116
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sars_cov_2: torba z ikei, żeton do wózków przy kluczykach, ładowarka samochodowa z dwoma kabelkami, łapka/magnes na smartfona, kamizelka odblaskowa, chusteczki nawilżane samochodowe + ew. papier toaletowy (do ścierania gunwa ptasiego), szczotka z drapaczką do lodu, okulary przeciwsłoneczne. I różne inne wyżej wspomniane przez wypopków rzeczy.
  • Odpowiedz
@sars_cov_2: Jeszcze napisz jakie auto planujesz zakupić. Inne rzeczy są potrzebne do auta 5-letniego, a inne rzeczy są potrzebne do 20-letniego gruza.

A tak nie licząc jakie to jest auto to w aucie powinny być:
latarka,
nóż do rozcinania z młotkiem do szyb (warto aby był w zasięgu ręki kierowcy),
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@sars_cov_2: gąbka/sciereczka z irchy żeby wycierać przednia szybę zanim zacznie działać klimatyzacja.
Wycieranie czymś innych pozostawi mazaje.
Nie używaj tanich płynów do spryskiwaczy bo łatwo o wypalenie lakieru i smugi na szybie. Dbaj o nowe wycieraczki.
Zrób sobie podświetlanie "nóg" na paski Led. Prąd pociągnij od światełka w suficie. Jak coś Ci spadnie to szybko znajdziesz a i widać dokładnie przestrzeń na nogi przy wsiadaniu.
  • Odpowiedz
@sars_cov_2 gąbka do szyby, starter do akku gdybyś zostawil włożoną ładowarkę w zapalniczkę(ładowarkę też), oczywiście ładowarka, oświadczenie sprawcy kolizji, lewarek klucz i koło, bezpieczniki, kamizelka, rękawiczki, skrobaczka do szyb zapasowe zarowki
  • Odpowiedz
Ja jeszcze wożę trochę żwiru na podjazdy zimą bo czasem jeżdżę po rzadko uczęszczanych drogach. Brzmi śmiesznie, ale raz już mi się przydało
  • Odpowiedz
  • 2
@sars_cov_2 jak się powtórzę to sory ale parę rzeczy ode mnie które chociaż raz się przydały:
-Chusteczki Mokre do szyb
-mikrofibra do wewnątrz
-Chusteczki Mokre do rąk antybakteryjne
-trytytki o różnej wielkości
-Taśma
  • Odpowiedz