Wpis z mikrobloga

Kupiłem auto od niemca, jest wyrejestrowane w Niemczech i bez tablic ale właściciel dał mi tablice, czy polska policja ma dostęp do infomacji że pojazd został wyrejestrowany z Niemczech? Bo chce dopiero za 50 dni je zarejestrowac na polskie blachy a tak to jeździć na tych niemieckich

#drogowka #policja #samochody #motoryzacja #auta
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
A jeśli mam niemiecki dowód rejestracyjny to normalne mi to przyjmą czy muszę przetłumaczyć to, bo na necie różnie pisze
  • Odpowiedz
@Mystogan: jak masz komplet dokumentów i wszystko jest okej to dostajesz od razu nowe tablice i dowód tymczasowy, taki blankiet wielkości jednej strony stałego dowodu. Po 30 dniach wracasz do urzędu i oddajesz tymczasowy a dostajesz stały, pełny dowód.
  • Odpowiedz
@Mystogan: czasami potrzebujesz do rejestracji polski przeglad i tłumaczenia dokumentow. Urzędy roznie interpretują tuv i brak tłumaczenia. Do tego jeszcze musisz miec ubezpieczenie i oplacone clo.
  • Odpowiedz
@Mystogan to nie trzeba mieć nigdzie wglądu, bo jak policjant nie jest debilem i zobaczy, że masz niemieckie blachy bez naklejek landowych i TUV (wyrejestrowanie auta w DE wymaga pozbycia się naklejek, same blachy możesz sobie zostawić na pamiątkę), to z daleka wie, że auto jest wyrejestrowane. Niemiecki dowód jest w tym przypadku nic nie warty, bo na 100% ma pieczątkę wbitą o wyrejestrowaniu. A auto niezarejestrowane, to auto niedopuszczone do
  • Odpowiedz
@BonerBogdan Wiele rzeczy da się kupić na lewo, ale patrząc po drogach równie wielu idiotów porusza się niezarejestrowanymi samochodami, co jednak widać na pierwszy rzut oka. A nie zakładam z góry, że autor będzie chciał fałszować tablice.

Btw, ciekawe, czy te lewej naklejki mają chociaż zgodne landy z literami na rejestracji, czy wysyłają losowo. :)
  • Odpowiedz