Wpis z mikrobloga

@90bpm Naturehike cloud up 2 - samonośny, dwupowłokowy i w miarę lekki. W teorii dwuosobowy, ale raczej dla osób wąskich w barkach. Dla mnie jest półtorej osobowy, więc idealnie bo lubię trzymać plecak w środku. Chińczyk, ale bardzo dobrej jakości, więc jeżeli chciałbyś czegoś lepszego to albo wydajesz 2x więcej za kilka gramów mniej, albo idziesz w jednopowłokowe/niesamonośne.
@90bpm: Naturehike Mongar 2 mam polecam bardzo dwa wejścia można rozłożyć z samą moskitierą i sobie gwiazdy oglądać, lekki by tylko 2kg i cena rozsądna. Często są na skalniku na promocji ja kupiłem chyba za 500zł wersję nylonową wiec super deal
@90bpm jaki budżet. Sam szukałem ostatnio, wyeliminuj stelaż z włókna , szukaj namiotu z przedsionkiem. Ja kupiłem Geertop Topwind 1 ale dla mnie rozmiar złożonego był najistotniejszy.
@90bpm: A jeszcze odnośnie cloud up 2. Podłoga jest w wielu przypadkach zbędna. Musisz ją nosić gdy:
- wiesz że będzie zły grunt. Jakieś kamienie czy inne ostre rzeczy.
- Będziesz się rozbijał w ulewie - wtedy możesz rozłożyć podłogę, do niej stelaż i pokrycie przeciwdeszczowe, i dopiero na to wtedy na sucho możesz rozłożyć w środkową część. Chociaż w takim wypadku ja wolę tarp który i tak zawsze mam ze