Wpis z mikrobloga

Szlifowanie kuchni azjatyckich vol.1

Zupa PHO
Niezwykle aromatyczny bulion na kościach i mięsie wołowym długo gotowany z uprażonymi na grillu/patelni imbirem, czosnkiem, kardamonem, laskami cynamonu, goździkami i anyżem.
Doprawiona sosem rybnym, winem mirin i sokiem z cytryny. Odrobina cukru i soli.
Podawana z makaronem ryżowym, mięsem z gotowania, świeżą dymką i kolendrą.
Podaje się ją też dodatkowo z marynowanym czosnkiem i chilli (my nie mieliśmy).

Nem, u nas znane jako sajgonki.
Farsz mięsny (wieprzowy z domieszką wołowego u nas), kapusta, makaron ryżowy varmicelli, marchew, dymki.
Doprawiłam sosem rybnym, sosem sojowym, mirin, świeżą kolendrą.

PYCHA!

#gotujzwykopem #jedzzwykopem #foodporn #kuchniaazjatycka #azja
hellyea - Szlifowanie kuchni azjatyckich vol.1

Zupa PHO
Niezwykle aromatyczny bulion...

źródło: comment_1644440591lhNf8PPMyv69eCDNPubVV1.jpg

Pobierz