Wpis z mikrobloga

@Karatte minusem są pety i śmieci rzucane przez bydło z wyższych pięter.

@highsky: Czy poważnie ktokolwiek spotkał się z tym przypadkiem? Znam łącznie 3 osoby z ogródkami w blokach w nowym budownictwie i raz jeden mieli taką sytuację jak córka sąsiadki zrobiła imprezę i po pijaku rzucali z balkonu śmieci (puszki, żarcie).

Ogródek o tyle fajny, że w lato/wiosnę naprawde powiększa przestrzeń. Otwierasz szerokie drzwi balkonowe (o ile takie
  • Odpowiedz
@ATAT-2: mieszkam w nowym budownictwie i takie rzeczy się zdarzają. Co jakiś czas widzę takie wpisy na grupie wspólnoty. Minus też taki że każdy zagląda ci do mieszkania więc nago po domu nie polatasz gdy nie masz zasłon lub rolet
  • Odpowiedz
@ATAT-2: U mnie dziecko zrzucało zabawki z balkonu dwa piętra wyżej, regularnie.

@Karatte: Nie widziałem żadnych plusów - głośno, zapachy z zewnątrz intensywniejsze, ogródek z mniejszą prywatnością niż balkon. Ogólnie mieszkanie na parterze to zawsze najgorsze mieszkania w bloku, raz tak pomieszkałem, nigdy więcej.
  • Odpowiedz
@Karatte: Ja tak mieszkam, podobna sytuacja jak u Ciebie: ogródek przy wjeździe do garażu, 3 piętra są nade mną.

Plusy:
- ogródek!!!
- metraż w porównaniu do balkonu (ok. 50m2 u mnie, największe na osiedlu mają nawet ponad 200)
- można sobie
  • Odpowiedz
  • 0
@highsky: wyzej tylko 2 balkony, szansa zawsze mniejsza ¯_(ツ)_/¯
@Cozzie: no wlasnie kminie jak z ta prywatnoscia, miedzy oknami/ogrodkiem a chodnikiem jest jeszcze maly nasyp wiec to tez nie tak ze ludzie chodza pod samym oknem
@u-kill-u-homo: dzieki za feedback. Roslinek za duzo nie licze, ogrodek ma ~12m2 wiec wejda dwa krzesla ze stolikiem

Z ta cala prywatnoscia to mysle wlasnie. Mnostwo razy widywalem okna w
  • Odpowiedz
@Karatte: mieszkam tak. Bałem się braku światła, ale jest elegancko - mieszkanie od południa.

Plusy:
- chłodno latem od garażu podziemnego, spokojnie da radę bez klimy nawet przy większych upałach
- ogródek
- jacuzzi na ogródku ( ͡
  • Odpowiedz
@Ogau: budynek ma 2 piętra (w sensie parter + I + II).
Ogródek mały bo 7x1.5 metra, dlatego nie pytam o roślinki tylko bardziej o wrażenia mieszkania na parterze :D
  • Odpowiedz
@Karatte: pierwszy miesiąc był dziwny, ale teraz latam bez gaci bez firanek w oknach balkonowych i jest luz. Do jacuzzi też się dziwnie wchodziło, ale teraz obserwuję tylko ból d--y sąsiadów z uśmiechem na ustach ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ważne jest się zasłonić czymś mniej prześwitującym niż folia lub najtańszy bambus, bo to dziadostwo prześwituje. No i dobrze, jakby ogródek nie był przy ciągu komunikacyjnym między
  • Odpowiedz