Wpis z mikrobloga

Dzisiaj kupilem Xs'a i przy kondycji baterii jest napisane nieznana część. Czy jest jakaś możliwość żeby w autoryzowanym serwisie naprawili mi ten błąd albo wymienili baterie na nową bez tego błędu? Sam troche zwaliłem sprawę że do końca nie zobaczyłem ze takowy błąd istnieje ale niestety nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem trzeba dzialac. Czy w ogole ten blad jest do naprawienia?
#iphone #apple
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bumbel_xen: @bysiiu nie siej fermentu, żaden refurb nie musi być i pewnie nie jest, wystarczy, ze bateria była wymieniona nie na oryginalną w jakimś komisie a nie w autoryzowanym serwisie.
  • Odpowiedz
@Bumbel_xen: Jak wymienisz na oryginał błędu nie powinno już być, bo soft sobie zaciągnie dane z baterii i powinno się pokazywać tylko to, ze była wymieniana/naprawiana i kondycja powinna już się pokazywać normalnie.
  • Odpowiedz
@LuxikT: Jeszcze mam pytanko czy używanie ładowarki tej do szybkiego ładowania spowoduje jakieś szkody w baterii albo coś? Chodzi mi o jakiś zamiennik tańszy niż ładowarka Apple
  • Odpowiedz
@Bumbel_xen: Pewnie z czasem zeżre baterii trochę, jakaś 20W ładowarka od Baseusa czy czegoś podobnego nie powinna narobić szkód. Specjalistą niestety nie jestem, bo ja akurat używam indukcyjnej od Green Cella od nowości telefonu i nawet oryginał leży w kartonie.
  • Odpowiedz
@LuxikT: No właśnie do końca nie wiedziałem jak to działa bo pierwszy raz mam Iphona z szybkim ładowaniem. Czyli kabel lighting z usb nie może być do szybkiego ładowania?
  • Odpowiedz
@Bumbel_xen: Kabel nie da rady. Możesz kupić jakiś kabel z 2,4A i jakaś chińską kostkę, ale to nie będzie szybkie ładowanie, owszem, szybsze od fabrycznej kostki, ale do FC daleeeeko.
  • Odpowiedz
@LuxikT: Na necie jest napisane ze niby ponad 20W może obsłużyć "Does iPhone XS support fast charging 20W?
According to the test results, the iPhone XS Max's PD fast charging power can reach more than 20W, which is greater than the previous generation models" To jak kupię 25W to będzie git i sie nic nie stanie?
  • Odpowiedz