Aktywne Wpisy

lologik +66
#ciekawostki
Tajemnicza linia łączy ze sobą 7 sanktuariów związanych z archaniołem Michałem i sięga od Irlandii aż do Izraela. Legenda głosi, że to ślad po uderzeniu miecza Michała Archanioła, który strącił szatana do piekła. Co ciekawe, w dniu przesilenia letniego dochodzi do ciekawego zjawiska. Warto dodać, że trzy najważniejsze świątynie, w których wierni oddają cześć Michałowi Archaniołowi - Mont Saint Michel we Francji, Sacra di San Michele w Dolinie Susa i sanktuarium
Tajemnicza linia łączy ze sobą 7 sanktuariów związanych z archaniołem Michałem i sięga od Irlandii aż do Izraela. Legenda głosi, że to ślad po uderzeniu miecza Michała Archanioła, który strącił szatana do piekła. Co ciekawe, w dniu przesilenia letniego dochodzi do ciekawego zjawiska. Warto dodać, że trzy najważniejsze świątynie, w których wierni oddają cześć Michałowi Archaniołowi - Mont Saint Michel we Francji, Sacra di San Michele w Dolinie Susa i sanktuarium
źródło: web3-linea-sacra
Pobierz
waybach +240
O #!$%@? chodzi z tymi ciuchami, obrzydliwe to jest. Zakładają na siebie jakieś powyciągane szerokie ubrańska i wyglądają jak kloc. Zabraniam tej mody, macie wszyscy chodzić w skinny jeans.
#modameska #modadamska #gownowpis #logikarozowychpaskow
#modameska #modadamska #gownowpis #logikarozowychpaskow
źródło: IMG_4056
Pobierz

855,05 zł - Intel Core i5-12400 F
646,73 zł - Płyta główna ASRock B660 PRO RS
415,00 zł - Crucial 16GB (2x8GB) 3600MHz CL16 Ballistix Black RGB
328,00 zł - Dysk SSD Samsung 970 EVO Plus 500 GB M.2 PCIe x 4 MZ-V7S500BW
299,00 zł - KRUX Leda
Crucial MX500 500GB 2,5" (CT500MX500SSD1) - 259zł
Zasilacz silentiumpc vero m1
Gigabyte GeForce GTX 960 GAMING 4GB Windforce x3
#pcmasterrace #komputery
@Prooly: To mi się średnio podoba. Mocno szklane budy się grzeją. Z drugiej strony nie będą tam mocno grzejące się podzespoły
Osobiście mam do ASRocka ograniczone zaufanie, Asus, MSI to pewniaki, Gigabajt taniocha. Przynajmniej jeżeli chodzi o płyty główne.
Może weź sobie od razu 1TB SSD?
To mówiłem ja, #majk3lskladapcty
@Prooly: jak wyzej co do asrock mam mieszane uczucia polecalbym raczej asusa i msi
@Ademu Zalman Z3 plus tylko już średnio działająca, a przynajmniej porty USB z przodu
Co do płyty głównej to znalazłem całkiem fajną ASUS Tuf Gaming B660-Plus WiFi tylko niestety kosztuje 900zł przez co przekroczę budżet
@Prooly: no GPU jest już wiekowe. Co zrobisz kiedy z dnia na dzień ci padnie?
A może będziesz chciał wymienić GPU na szybsze? W takim wypadku zazwyczaj bardziej opłaca się sprzedać aktualne i odczekać chwilę przed zakupem kolejnego.
W każdej z tych sytuacji ratuje cię integra.
@Prooly: w sensie Samsung 970 Evo plus najkorzystniej wychodzi cenowo za wersję 1TB.
500GB jest efektywnie znacznie droższa licząc per jednostka pojemności.