Wpis z mikrobloga

Tam na tym autoblogu to jakiś niepełnosprytny pisze?
Chłop powiedział, że Megane RS czy Cupra Leon są bez sensu jako nieoznakowane radiowozy, bo Golf R, Passat 4motion czy Superb 4x4 mają lepsze 0-100
Czy ktoś z was kiedyś widział, pościg spod świateł?
Bo w mojej ocenie to ważniejsze jest 100-200 + prowadzenia auta czyli jak najmniejsza masa nieresorowalna, a napęd oparty na haldexie waży około 100kg. Co za dzban, oczywiście mój komentarz z podsumowaniem jego postu nie został zaakceptowany XD
https://spidersweb.pl/autoblog/grupa-speed-policja-nowe-radiowozy/
#samochody #motoryzacja
  • 10
  • Odpowiedz
@hawat: No raczej grupa speed nie jeździ po mieście, tylko krajówkach czy autostradach ew. obwodnicach, ale co da sekunda na 0-100 w trakcie pościgu? :P
  • Odpowiedz
@Trusky92: Na autostradzie niby nic... Ale ja bym takim papierowym seatem nigdy w życiu nie chciał ścigać S8 czy jakiegoś suva z V8. W razie "kontaktu" z papierwagen zostaje dużo śmieci i mokre plamy na drodze.
  • Odpowiedz
@hawat: Mam Leona Cuprę i nie twierdzę, że jest papierowy, no ale :P wiadomo, kompakt w kontakcie z 2.5 tonowym suvem, czy 2 tonową S8 miałby problem, ale pokaż mi innego kompakta, który ma szanse :P
  • Odpowiedz
@Trusky92: Dlatego - moim zdaniem - kompakt do takiej roboty to rozwiązanie "budżetowe". Amerykanie używają charger police interceptor, czyli właśnie 2 tonowych bydląt. Ale tam policja nie poluje z ukrycia na kierowców jak nasi. Miałem kiedyś taką "dziwną" sytuację gdzie byłem świadomy że mam na ogonie A8 z motorem 4,2 policyjne bmw. Jechali za mną grubo ponad 10 km - tak się trochę bawiłem z nimi... Kosztowało mnie to 200 zł...
  • Odpowiedz
@hawat: No ale tu właśnie dobrze zauważyłeś, u nas to służy raczej do pomiaru prędkości i tego, żeby w razie co typa dogonić, w stanach walą od razu w tył pojazdu, żeby go wyrzucić z drogi :) Chociaż twierdzę, że panowie kierownicy powinni mieć przynajmniej po 30-40h jazdy po torze, żeby poznać takie auta, bo 1300 kilogramowy kompakt z taką mocą potrafi ponieść.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Trusky92: w Polsce powinni dostać conajwyzej konie do pościgów, bo na początku jak kilku kiepow przesiadło się z 90 konnej kijanki do 250 konnego BMW to #!$%@? w miesiąc 10 sztuk mimo pierdyliarda asystentów, Abs, ESP i napędu na 4 koła. Tym półgłówkom nie można dać auta co ma więcej koni mechanicznych jak IQ bo się pozabijają.

Ps smialnym twierdzic że taka cupra ze zwisającym silnikiem przed przednią osią, 300hp i
  • Odpowiedz