Wpis z mikrobloga

Hej Mirasy, sytuacja wyglada tak, kupiłem ostatnio do pracy laptopa HP pavilion, procesor i7, 32GB ramu, SSD, ogółem taki typowy laptop do pracy na excelu, ma zintegrowana kartę graficzna iris xe (jeśli mnie pamięć nie myli).
I tutaj zaczyna się historia właściwa, tzn. normalnie mam komputer gamingowy, nie żadne szaleństwo ale daje radę do większości gierek. Niestety ostatnio coś w nim się zepsuło, nie mam za bardzo kiedy tego naprawić, a pograłby sobie w minecrafta chociaż. Teraz pytanie, czy ten laptop uciągnie minecrafta, ewentualnie z jakimiś modami typu mapka, sodium itd?
Pare lat temu miałem laptopa lenovo i tak sobie tez na nim awaryjnie grałem, ale młody i głupi nie zauważyłem ze mocno się grzał, po tygodniu czy dwóch okrutnie zwolnił i przestał działać po jakimś czasie.
Na tego HP wydałem jakieś 5k, wiec szkoda by mi było żeby stało się z nim to samo.
Uprzedzam od razu ze nie znam się na komputerach kompletnie, wiec jeśli moje pytanie jest głupie czy coś to liczę na wyrozumiałość xd
#komputery #gry
  • 4