Wpis z mikrobloga

#gotujzwykopem #kuchnia #dieta

kiedyś robiłem zapiekanke ziemniaczaną w naczyniu zaroodpornym i tam była polewa śmietanowa, z chyba jajkiem i posypane to było na górze bułką tartą. Nigdzie nie mogę znaleźć przepisu na tą "polewę", kojarzy coś o co mi chodzi i mógłby poratować? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 7
  • Odpowiedz
właśnie tego szukałem, dzięki ( ͡° ͜ʖ ͡°)


@Wojtas_elo: właśnie to napisałem z dupy ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ale podtrzymuję: co w tym może być niedobrego. Chyba że jakaś niedobra ukwaszona śmietana. Ja lubię nieukwaszone ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Wojtas_elo: tak jak kolego powyżej mówi beszamel działa świetnie w zapiekankch tego typu, używany np przy lasagne. Masło, mąka, mleko, gałka muszkatołowa, sól i pieprz, 5 minut zabawy i gotowe
  • Odpowiedz