Aktywne Wpisy

ElenaRain +552

Foxing +332
Obecny proces instalacji #windows11 przypomina jakąś chińską podróbę z bazaru, a nie produkt rynkowego giganta. Wymuszanie konta online, milion pytań o lokalizację / reklamy / śledzenie / numer buta, nagabywanie na subskrypcje Office 365, Bing Bing Wahoo, gejpass, synchronizację z chmurą, dane karty kredytowej, instalowanie aktualizacji, o które nie prosiłeś... ostatnio dodali nawet etap o importowaniu danych do Edge. Dla zwykłego użytkownika to z pół godziny przeklikiwania i czekania, zanim
źródło: Windows11-konfiguracja-krok-po-kroku-6
Pobierz

Rząd i opozycja prywatnymi samolotami, helikopterami i limuzynami ucieknie na zachód tworząc rząd na uchodźstwie i tam dalej będzie prowadzić wojenkę o władzę i nawzajem oskarżać o porażkę militarną.
Militarnie na skutek słabego dowodzenia i logistyki większość polskich jednostek straci zdolność bojową albo rozpadnie się po pierwszym kontakcie bojowym z armią rosyjską, reszta zostanie okrążona i zniszczona zanim dotrze do przedmościa Odrzańskiego XD.
Ludność cywilna pozostawiona na pastwę miliona sprzecznych fake newsów i nieufająca własnym służbom porządkowym oraz rządowi (co nie dziwi) rzuci się masowo do ucieczki na zachód tworząc wielokilometrowe zatory na drogach, ci bez samochodów będą okupować dworce kolejowe blokując tym samym ruchy własnych wojsk. Rosjanie będą mieli przewagę powietrzną więc z pewnością uderzą w kluczowe węzły drogowe/kolejowe oraz prawdopodobnie dronami w kolumny uciekinierów jeszcze bardziej potęgując chaos.
Czy to rozbrojone, bujające w obłokach społeczeństwo żyjące galami pato mma i zatrzymaniem jakiegoś rapera nie powinno zacząć być edukowane w zakresie zasad zachowania w kryzysowych sytuacjach a także nauczone chociaż podstaw obsługi broni palnej, budowy schronów czy podstawowej sztuki przetrwania? Wrzesień 1939 (o czym rzadko się wspomina) był straszną lekcją szczególnie pod kątem wybuchu paniki i niekontrolowanej, masowej ucieczki ludności cywilnej na wschód która praktycznie pieszo zalała polskie drogi blokując własne wojsko a z której nie wyciągnięto żadnych wniosków.
#ukraina #wojna #polska #przemysleniazdupy
Komentarz usunięty przez autora
@Nateusz1: jak ostatnio dostałem wezwanie, dowiedziałem się, że mam się stawić do jednostki na ćwiczenia