Wpis z mikrobloga

@dononek: zyrafa papier 60tka i smigasz po scianach, nastepnie grunt ceresit c17, szpachlowanie 2x i szlif zyrafą papier 120 , nastepnie grubt flugger niebieski i malowanko
  • Odpowiedz
@69jar69: @Hdrunked: panie, po co fakturka, z fakturą drożej będzie przecież ( ͡° ͜ʖ ͡°)

grunt ceresitu i fluggera bym wymienił na po prostu grunt - nienawidzę majstrów, którzy się usrają na jakiś produkt a później inwestor musi oblecieć pół miasta bo akurat nigdzie nie ma ceresita xD
  • Odpowiedz
Ceresit c17 to grunt gleboko penetrujacy moze być jakiej kolwiek innej firmy, grunt niebieski fluggera nie kapie jest bardzo dobry w aplikowaniu i kupisz go w kazdym sklepie fluggera
  • Odpowiedz
@Hdrunked: prowadzę hurtownię materiałów budowlanych i chyba wiem co mówię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
może jesteś chlubnym wyjątkiem - ale jak kładziesz glazurę to klient wybiera i kupuje glazurę - przy okazji też kleje itd - tak chyba jest najczęściej

jest w #!$%@? klientów, którzy przychodzą i pytają o klej firmy x bo majster tylko na takim robi xD to #!$%@?, że w mieście nikt tego
  • Odpowiedz
@Gruby_Wujo: jak mi gościu robił łazienkę to do ogarnięcia miałem tylko fugę żebym sobie sam wybrał kolor. Kleje, materiały, grunty-wszystko kupował sobie on bo wiedział co jest spoko. W sumie z fugami to sam go pytałem co jest spoko to polecił mi mapei i z ich palety wybierałem kolor.
  • Odpowiedz
@Gruby_Wujo:

Wy wszyscy tacy jesteście w tej budowlance bo dobrze wiecie, że jak coś pójdzie nie tak, to nie ma jak pociągnąć do odpowiedzialności. Ani wykonawcy, ani sprzedawcy, ani producenta. Gdyby było inaczej to nikt by nie kombinował i tyle a tak mamy to co mamy.
Skoro ktoś chce produkty firmy x to zapewne ma z nimi doświadczenie chociaż od tego jest karta techniczna bo jednak sposób ich stosowania może
  • Odpowiedz
@ksiak: daty ważności to tylko dla inspekcji handlowej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To że się data kończy to nic strasznego. Serio.
Niektóre firmy przyjmują zwrot towaru jak się termin kończy i metkuja na inny termin xD i dalej działa
A co do suchych zapraw to dopóki się nie zacznie skamieniac to może być po terminie grube lata i nic się nie stanie.
Cement ma 60 dni
  • Odpowiedz
@Gruby_Wujo: wiesz, tylko jak coś się potem zaczyna jednak dziać to jest umywanie rąk bo "panie to było po terminie" albo inne cyrki bo jak napisałem wcześniej - nie ma jak do tego dochodzić.
  • Odpowiedz