#pytanie #aws Certified Developer - Associate Jakie materialy do nauki? Chcialbym sie przygotowac do tego egzaminu, mam troche doswiadczenia w administracji, ale chmur to jest cos ( ͡°͜ʖ͡°)
A jakies masz doświadczenie z AWS? Ogólnie uważam ten egzamin za dość czasochłonny w porównaniu do pozostałych associate, dużo wkuwa iamjordi i takiej dziwnej teorii. Typowy stsck to z pewności ACloudGuru, na Udemy taki dość popularny jeden jest, do tego exampltopics.com oraz Whizlabs.com. Dużo testów rób praktycznych i czytaj dokumentację, powinno starczyć. @wszystkieNazwyZajete
@wszystkieNazwyZajete: Adrian Cantril jest polecany najbardziej, ale kosztuje trochę więcej mamony. Na udemy jest gościu co się nazywa Stephan Mareek - ja z nim zdałem dwa certy - architekta i developera właśnie.
Warto też robić próbne testy, one najwięcej dają. Standardem jest tutaj tutorialsdojo.
@wszystkieNazwyZajete: Zdawałem 4 dni temu. Przygotowywałem się korzystając z kursu Mareeka i testów od Jona Bonso. No i mogę polecić taka kombinacje, egzamin podobny do testów praktycznych, miałem wrażenie, ze nawet kilka pytań sie powtórzyło ;)
@Muuudza robiłem, zależy. Uważam, że mimo wszystko developer jest trudniejszy, ale w moim przypadku to ze względu na to, że nie mam bezpośredniego do czynienia w pracy z KMS, Kinesis, CodeCommit/CodeBuild, a dużo pytań jednak o te aspekty zahacza. Mi się bardziej architekt podobał, dużo ogólniejszy, dużo szersze spojrzenie na całą infrastrukturę, mniej pytań w stylu co wklepać w CLI ( ͡º͜ʖ͡º)
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
@wszystkieNazwyZajete
Warto też robić próbne testy, one najwięcej dają. Standardem jest tutaj tutorialsdojo.