Wpis z mikrobloga

@SZVCH: https://allegro.pl/oferta/plyn-do-mycia-silnika-engine-cleaner-500ml-grass-11188409884?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=YmM4ODcxY2EtNDhkOS00NjEzLThiMTEtYzgzZDIyN2FiMmQzAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=a3d05ce4-1424-4bea-bc40-9aa0189b3eca

słyszałeś o czymś takim? Tak wiem polski fan marki więc pewnie nie słyszałeś. Silna chemia to zmywania olejów czy smarów. Z myjkami bym uważał skoro to samochód polaka w dodatku wykopka polanie czegokolwiek wodą grozi zwarciem. Więc szmatka lub rolka papierowych ręczników, i do dzieła
  • Odpowiedz
@SZVCH: Takie płyny kupisz w każdym sklepie motoryzacyjnym MOŻE nawet na stacji benzynowej. Ważne zeby mógł usunąć olej i nie wchodził w reakcje chemiczne z lakierem. Nie jestem chemikiem więc nie wiem czy taki problem istnieje ale dla pewności w lepiej sklepie motoryzacyjnym zapytać o płyn do mycia silników.
  • Odpowiedz
@lurkuje2137: Jutro z rana pojade do mechanika zapytac co mi zaproponuje w takiej sytuacji bo i tak nie ma po co tego myc jak mam pampersa zalozonego a nie mam za bardzo opcji go zdjac.
  • Odpowiedz