Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 413
Ponad 2 lata w pandemii, a wykopki nadal nie rozumieją że szczepienia nie mają na celu zmniejszyć ilości zachorowań, tylko ilość ciężkich przypadków i śmierci z powodu wirusa. Przecież taki beton w mózgu to jest fenomen na skalę światową. #pandemia #koronawirus
  • 91
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

I nie wiedziałeś, że w sprawach medycznych należy rozmawiać z lekarzami, a nie słuchać politków i propagandy?

@biliard: no ja nie słucham propagandy dlatego nawet nie czuję potrzeby szczepienia się bo jestem w grupie zerowego ryzyka.
  • Odpowiedz
@Soothsayer: Chodzi o wspólną odpowiedzialność. Jak ty nie czujesz się zapobiegać krzywdzie innych, to oni nie widzą powodu, by zezwalać ci na zbliżanie się do nich. Ich jest więcej, a w praktyce większość ma rację.
  • Odpowiedz
@biliard: nie krzywdzę nikogo nie przyjmując bezużytecznej dla mojego przypadku szczepionki, a jak ktoś się boi to niech nie wychodzi z domu, równie dobrze ja mogę optować za wprowadzeniem paszportu BMI i przymusowymi obozami dla grubasów bo to jest realny problem dotyczący każdej grupy wiekowej.
  • Odpowiedz
@nieterakurde: Myślę, że ludzie często przyznają ci rację bo nie chcą dyskutować z kimś, kto w odpowiedzi na oficjalne informacje nie potrafi podać nawet jednego argumentu, który by tym oficjalnym informacjom przeczył.
  • Odpowiedz