Aktywne Wpisy
AlexBrown +1
#remontujzwykopem
Nie mogę zakręcić tego zaworu. Ani drgnie. A muszę wymienić uszczelkę w kranie. Czy może powinienem pomajstrować z tą śrubką?
Nie mogę zakręcić tego zaworu. Ani drgnie. A muszę wymienić uszczelkę w kranie. Czy może powinienem pomajstrować z tą śrubką?
#awanturaokase moja opinia po 8 odcinku, wołam tradycyjnie @Henrykko
NAJLEPSZY ODCINEK DOTYCHCZAS według mnie xD kocham panią Anię, moja ulubiona uczestniczka jak dotąd (。◕‿‿◕。)
zazwyczaj po odcinku pisałam opinię o każdej drużynie, ale mogę tylko chylić czoła przed królową, panią Anią, która zdominowała cały odcinek od początku do końca, dlatego nie będę pisać na siłę. absolutna mistrzyni licytacji i kobieta o pozytywnej, potężnej energii, o innych drużynach nie ma co mówić
z mniejszych rzeczy, również dostrzegłam, tak jak już niektóre wykopki po poprzednich odcinkach, że w montażu paski drużyn spoilerowały kto wygra skrzynkę, a druga rzecz
NAJLEPSZY ODCINEK DOTYCHCZAS według mnie xD kocham panią Anię, moja ulubiona uczestniczka jak dotąd (。◕‿‿◕。)
zazwyczaj po odcinku pisałam opinię o każdej drużynie, ale mogę tylko chylić czoła przed królową, panią Anią, która zdominowała cały odcinek od początku do końca, dlatego nie będę pisać na siłę. absolutna mistrzyni licytacji i kobieta o pozytywnej, potężnej energii, o innych drużynach nie ma co mówić
z mniejszych rzeczy, również dostrzegłam, tak jak już niektóre wykopki po poprzednich odcinkach, że w montażu paski drużyn spoilerowały kto wygra skrzynkę, a druga rzecz
W 1976 roku amerykanska sonda marsjanska Viking 1 wykonala prosty eksperyment wykrywajacy zycie. Probke marsjanskiej gleby umieszczono w kilku probowkach, z ktorych kazda zawierala inna pozywke rozupuszczona w wodzie, zawierajaca dodatkowo mala ilosc radioaktywnego Wegla 16. Podobne badanie stosuje sie na Ziemi od dziesiecioleci, jako standardowy eksperyment laboratoryjny badajacy biologiczna czystosc probki. Jesli probka zawiera zywe mikroorganizmy, wyprodukuja gazy organiczne bedace produktem przemiany materii, gazy zostana wykryte przez czujnik, co jest o tyle latwiejsze, ze w tym przypadku gaz bedzie radioaktywny. Po kilku dniach okazalo sie, ze faktycznie powstaly gazy. Test, ktory w warunkach ziemskich stanowilby dowod biologicznego zycia przeszedl niemal bez echa. Pomimo wielu pozniejszych misji na Marsa NASA nigdy nie powtorzyla tego prostego eksperymentu Wiecej po angielsku a tu po Polsku
@mamut2000: Jako geologa strasznie mnie uwiera nadużywanie pojęcia "gleba". Na Marsie jest "grunt". Gleba to to część gruntu silnie przeobrażona przez działalność organizmów żywych. Głównie roślin