Wpis z mikrobloga

W nawiązaniu do tego wpisu, przypomniała mi się moja historia w podobnym schemacie. Co prawda nie jest tak brawurowa, ale przynajmniej prawdziwa. Dziewczę już się potem nigdy więcej do mnie nie odezwało ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale piszę to w sumie nie tylko po to, aby podzielić się tą historią, a po to żeby przestrzec trochę ludzi, którzy są przekonani, że na pewno warto innym pomagać.

Jak ja studiowałem, to często pomagałem innym, czy to laskom czy facetom. Po prostu, zawsze potrafiłem znaleźć chwilę czasu, żeby komuś coś podpowiedzieć czy podesłać. Nie ciążyło mi to zbytnio, więc nie stanowiło większego problemu. Z perspektywy czasu mogę wam powiedzieć, że nie warto tak robić. A dlaczego? Nauczyło mnie to dobitnie, że ludzie mają taką tendencję do zapominania wszystkich sytuacji w których im pomogłeś/aś, ale za to doskonale będą pamiętać ten jeden raz kiedy im odmówisz.

Więc dobra rada dla żaków - współpracujcie, pomagajcie sobie, ale tylko z ludźmi co do których macie pewność, że możecie na nich również liczyć.

Ament

#logikarozowychpaskow
#blackpill
#studia
#przegryw
LM2525 - W nawiązaniu do tego wpisu, przypomniała mi się moja historia w podobnym sch...

źródło: comment_16430446649ygoSsEGibeGQ6xicXnI0F.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LM2525: znam to uczucie doskonale. W gimnazjum pomagałem wielu osobom i przez ten cały ten czas nikt w żaden sposób się nie odwdzięczył a jak skończyliśmy szkołę to oprócz przypadkowego "cześć" na ulicy, nikt się nawet nie odezwał z osób, którym tyle razy uratowałem dupę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@CocoJamboolin: Ale o to właśnie w tym chodziło. Mogłaby cokolwiek, a po pewnym czasie już nawet przestała udawać z chociażby głupim "co słychać?", tylko od razu do rzeczy xD

No i przecież "bardzo mnie lubi?" no nie? To wiadomość to już była w ogóle jak ja skończyłem chyba studia, bo ona nie zdała, nawet nie wiem czy skończyła te studia. I wyobraź sobie że nawet tego jednego piwa przez x
  • Odpowiedz
znam to uczucie doskonale. W gimnazjum pomagałem wielu osobom i przez ten cały ten czas nikt w żaden sposób się nie odwdzięczył a jak skończyliśmy szkołę to oprócz przypadkowego "cześć" na ulicy, nikt się nawet nie odezwał z osób, którym tyle razy uratowałem dupę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@yupitr: Nawet to nie chodzi o to. Bo ja od większości z tych ludzi kompletnie nic nie oczekiwałem,
  • Odpowiedz
@LM2525: Oczywiście, że warto pomagać. Tylko trzeba nie mieć głowy w odbycie i zważać na to komu. A jeśli komuś pomożesz i ktoś się na ciebie wypnie to ubliża tylko i wyłącznie sobie.
  • Odpowiedz
  • 7
@LM2525

Kilka lat temu na studiach podbijałem do jednej d------i i zlała mnie ciepłym moczem o jeszcze ośmieszyła

Z rok minął i po jakimś egzaminie zapytała się mnie czy mogę ją podrzucić na pociąg bo jak jej nie pomogę to się spóźni
  • Odpowiedz