Wpis z mikrobloga

Panowie, ustalmy jedną rzecz. Ja nie wiem, ja naprawdę nie wiem, kto w ostatnich dniach, w minionych tygodniach wymyślał te bzdury (wylicza na bezdechu) o personaliach, o kandydaturach na stanowisko, na posadę selekcjonera, głównego trenera reprezentacji Polski, kadry biało-czerwonych. Panowie (rozgląda się po studio) prawda jest taka, że Adam Nawałka, przy całym moim najgłębszym szacunku do niego, nigdy przenigdy nie był rozważany do powrotu na to stanowisko przez prezesa PZPN. Ja wam muszę powiedzieć, że ja wykonałem kilka telefonów, ja rozmawiałem w ostatnich dniach kilka razy z prezesem Kulesza. Ja Czarka bardzo dobrze znam. Jako dziennikarz z trzydziestoletnim stażem nieraz bywałem, uczestniczyłem w meczach jego Jagiellonii. Niejedno widziałem, niejednego byłem świadkiem w podbiałostockim hotelu Atlanta należącym do Cezarego właśnie (uśmiecha się pod nosem). I ja myślę, ja jestem przekonany, że Czarek poszukuje na to stanowisko kogoś młodszego. Nie ujmując nic Adasiowi (niemal wyrywa się z krzesła, by nie dopuścić Podolińskiego do głosu) to ja myślę, ja uważam, że jemu samemu najlepiej by służyła taka praca codzienna, pozytywistyczna, u podstaw. Na boisku treningowym, z gwizdkiem i w dresie. A Cezary poszukuje kogoś o świeżym spojrzeniu, kogoś o uznanym w świecie nazwisku, który z jednej strony będzie cieszył się uznaniem opinii międzynarodowej, a z drugiej będzie bliski polskiej duszy. Osobą, która odczyta polskie myśli, strapienia i tęsknoty polskiego serca. Panowie, nie trzeba być wybitnym politologiem czy specem od polityki międzynarodowej, choć ja przyznam szczerze, powiem otwarcie, niejedną pozycję przeczytałem na ten temat, jestem na bieżąco z najnowszymi raportami, ruchami wojsk na pograniczu ukraińsko-rosyjskim... i panowie ja niejeden telefon wykorzystałem z dawnych czasów, kiedy to jako prosty chłopak z Dębicy jeździłem w celach zarobkowych do ówczesnej ukraińskiej socjalistycznej republiki radzieckiej... I ja z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że kwestia nominacji Andrija Szewczenki na selekcjonera, który poprowadzi tą swoistą unię polsko-ukraińską do marcowego boju z Rosjanami jest kwestią raczej kilku dni. Co takiego tam mówicie (uśmiecha się pod nosem)? Że wcześniej to samo mówiłem o Czannawaru i Nawałce? Następne pytanie proszę.

#mecz #kanalbekowy
Pobierz
źródło: comment_1642693773YiFmLiIMXJ8yHqJYrHmcyE.jpg
  • 20
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 173
@aut91: to jest twój cel? To jest twój cel w życiu żeby po raz 34 parodiować mnie we wpisach na jakimś portalu z koprofilią? To jest fajne? Bo siedzi z tobą kilkunastu użytkowników i ci to plusują? Człowieku, przecież gdybym ja teraz siedział obok ciebie to w życiu byś takiego wpisu nie dodał. Tyle.
Pobierz
źródło: comment_1642697115kmG0YsG4DiQ58KOQgOHNjy.jpg
@aut91: @denat666: Michał, to nie pora na takie dywagacje, ale skoro poruszyłeś już temat zimna, to przypomniała mi się taka historyczna anegdota, jak Cesarz Francuzów, Napoleon Bonaparte szedł na Moskwę, właśnie z taką unią polsko-ukraińską, i, to jest niesamowita sprawa, doszedł, ale za chwilę musiał się wycofać przez zimno właśnie. Dlatego może to i dobrze, że gramy w Marcu, bo wtedy to już pierwsze przebiśniegi [patrzy na Borka i lekko
Pobierz
źródło: comment_1642698429KnRIeWjBKxOvquYDh7TP0h.jpg
@aut91: @Matpiotr: @fxd_: @denat666: @GigaCzad: ale ale ale czekaj CZEKAJ MATI. Dla mje ten cały Szewczenko to będzie taki sam bajerant jak Sołsa . Wyleciał z tej całej Serje A na zbity pysk i my do niego na klęczkach żeby nas w barażach poprowadził? NO LUDZIE KOCHANI szanujmy sie troche. Równie dobrze moja babka by mogła zostać selekcjonerem iii i ii na to samo by wyszło.
Pobierz
źródło: comment_1642704519qnYSlMwHjf3vd8akKBL1X3.jpg
@GigaCzad: @denat666: @Matpiotr: @aut91: ale panowie pszede wszystkim jedno pytanie co ja zadawałem muwicie że 25, 30 dni bez selekcjonera jakaś panika czy trener na chwile i potem pszedluzy czy moze na stałe. Druga rzecz my nie szukamy trenera do jakiegoś małego makarońskiego klubiku jakiego prowadził kolega ze wschodu tylko trenera pjerszej reprezentacji. Panowie my mamy jeszcze czas to tak naprawde Cezary czas by wprowadzić nowom jakość do
Pobierz
źródło: comment_1642707641GnktiLnHU6a8kkxUbaJcdy.jpg