Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wellwellwell: moje żadne - za dużo mam wydatków ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale wśród znajomych, zwłaszcza singli, popularne są samochody, ekskluzywne alkohole, podróże w wypasione miejsca. Miałem kumpla który kolekcjonował gitary i potrafił polecieć do USA specjalnie po jakiś egzemplarz. Nie mówiąc o sprzęcie elektronicznym różnego typu. No słowem wszystko czym może się zająć ktoś kto regularnie od kilku lat zarabia te kilkanaście-dziesiąt k a jednocześnie
  • Odpowiedz
ktoś kto regularnie od kilku lat zarabia te kilkanaście-dziesiąt k a jednocześnie nie jest żadnym milionerem

@powaznyczlowiek: jak ktoś zarabia kilkanaście - dziesiąt k i nie jest milionerem po paru latach to coś słabo zarządza kasą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
jak ktoś zarabia kilkanaście - dziesiąt k i nie jest milionerem po paru latach to coś słabo zarządza kasą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@alex-fortune: chłopie wyjmij kalkulator albo przelicz se pod kreską to równanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@powaznyczlowiek: no pomyślmy, zarabiasz 40k, czyli powiedzmy pół bańki rocznie, powiedzmy ze netto zostaje Ci z tego 300k. No to chyba nawet jak zyjesz w miare dobrze to zostanie Ci z tego z 120-150k rocznie, co po zainwestowaniu razy parę lat da Ci ten majątek miliona++? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@alex-fortune: kilkanaście-kilkadziesiat nie oznacza 40k tylko 15k-25 bo tyle zarabia większość dobrze zarabiających programistów (i ogólnie mniejszość całości programistów) więc na dzień dobry podziel to przez dwa ( ͡° ͜ʖ ͡°) a poza tym zapomnij o takich oszczędnościach - inflacja stylu życia sprawia, że takie sytuacje jak opisujesz to może 1/1000 przypadków
  • Odpowiedz