@Krawedziowy96PL: Jeśli cena nie jest mocno zaniżona to gość dobrze robi. Sprzeda mieszkanie, a kupujący z pewnością jakoś z patusem sobie poradzi ( ͡~ ͜ʖ͡°)
w czasie epidemii nie mozna eksmitowac lokatorow + gosciu ma dziecioczki. Moze byc ciezko
Proszę Cię, to mieszkanie kupi ktoś kto wie jak z takimi postępować, i sprawa będzie rozwiązana w mgnieniu oka. Albo koleś pojedzie po bandzie i im mordy obije tak, że sami go przeproszą i się wyprowadzą, albo załatwi ich jakimś podstępem w stylu dołożenie najemców, czy w jakiś inny sposób sprawi że tym ludziom odechce się
@Zgrywajac_twardziela: no w teorii to brzmi wszystko fajnie i super, w praktyce juz tak latwe nie jest. Duzo sie ryzykuje przy takich akcjach, bo mozna im naruszyc potezny mir domowy.
@Krawedziowy96PL: Tak jak pisałem, ktoś kto to kupi nie będzie się bał i będzie doskonale wiedział co z takim pasożytem zrobić. Tylko właściciela szkoda, bo na pewno na sprzedaży takiego mieszkania jakiś hajs stracił ( ͡°ʖ̯͡°)
Tak jak pisałem, ktoś kto to kupi nie będzie się bał i będzie doskonale wiedział co z takim pasożytem zrobić.
@Zgrywajac_twardziela: Może być spory problem z robieniem akcji wykopowej jak kiedyś. Jeśli lokator mieszka tam z dwójką dzieci to na 88% jest to kobieta. Po zmianach w prawie musi tylko zadzwonić na policję z info, że współlokator się awanturuje i wywiozą nowych lokatorów.
@galonim: Jak nowi lokatorzy nie będą się awanturować i będą mieli na to dowód w postaci nagrania to raczej tylko pociągnie to madkę w dół ścieku w którym już tkwi. Na każdą prawną patologię łebski człowiek znajdzie rozwiązanie ( ͡~ ͜ʖ͡°)
@Krawedziowy96PL @Zgrywajac_twardziela: : oj wsztrzymałbym się z jakimikolwiek radami typu wprowadzenie nowych lokatorów czy pobicie. Naruszenie miru domowego to przestępstwo w dodatku ścigane na wniosek, tj. wystarczy że lokator złoży taki wniosek to prokurator już zajmie się resztą. Pod względem prawnym tak na prawdę nie wiele da się zrobić. Bezprawnie oczywiście można próbować, ale lokator jest tutaj mooocno chroniony.
@czlowiek_klapek: Tak jak wyżej pisałem, oferta jest dla kogoś kto nie będzie się patyczkował i zaryzykuje, myślę że wprowadzenie nowych lokatorów akurat prawnie jest legalne, dwójka słynnych Mirków koksów przecież w ten sposób wykurzyła patologię z mieszkania nie popełniając żadnego wykroczenia czy przestępstwa ¯\_(ツ)_/¯ Jak wynajmujesz mieszkanie to możesz dorzucić do niego kolejne osoby, jeśli się obecnemu lokatorowi to nie podoba to może zerwać umowę najmu(tutaj i tak już jej nie
@Zgrywajac_twardziela: wszystko co napisałeś jest delikatnie mówiąc bzdurą, ktos kto posłucha twoich rad, może narobić sobie gigantycznych problemów. Właściciel nie ma prawa dorzucić żadnych nowych osób o ile nie jest to wynajem tylko części mieszkania. Lokator jest wedle prawa posiadaczem i jest chroniony i fakt wygaśnięcia umowy niewiele tak na prawdę zmienia. Deal with it.
@czlowiek_klapek: Mistrzu, ja się z Tobą nie kłócę ani nikomu rad nie daję, stwierdzam tylko że takiego śmiecia z mieszkania wyrzuci ktoś kto nie będzie się przejmował tymi kłopotami o których piszesz. Nikt nie kupi tego mieszkania po to żeby trzymać tam patusa, tylko zrobi to co się ze śmieciami robi - wyrzuci xD
nie pójdę więcej na siłownie, dzisiaj poszłam poćwiczyć brzuch na ławce. Najpierw jakiś chłop ciągle się podejrzanie gapił, potem drugi i widziałam jak śmieje się pod nosem. Wróciłam do domu i od razu się rozbeczałam #sport #silownia
Lokator jest panem, a wlasciciel jeleniem
https://www.otodom.pl/pl/oferta/sprzedam-mieszkanie-z-trudnym-lokatorem-ID4eX2I
#nieruchomosci
Proszę Cię, to mieszkanie kupi ktoś kto wie jak z takimi postępować, i sprawa będzie rozwiązana w mgnieniu oka. Albo koleś pojedzie po bandzie i im mordy obije tak, że sami go przeproszą i się wyprowadzą, albo załatwi ich jakimś podstępem w stylu dołożenie najemców, czy w jakiś inny sposób sprawi że tym ludziom odechce się
Tak jak pisałem, ktoś kto to kupi nie będzie się bał i będzie doskonale wiedział co z takim pasożytem zrobić. Tylko właściciela szkoda, bo na pewno na sprzedaży takiego mieszkania jakiś hajs stracił ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Zgrywajac_twardziela: Może być spory problem z robieniem akcji wykopowej jak kiedyś. Jeśli lokator mieszka tam z dwójką dzieci to na 88% jest to kobieta. Po zmianach w prawie musi tylko zadzwonić na policję z info, że współlokator się awanturuje i wywiozą nowych lokatorów.